Drugi športi

Slovenci boljši od Romunov

Winterthur, 08. 01. 2011 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometaši so na prijateljskem turnirju v švicarskem Winterthurju z 28:20 premagali Romune.

Sebastjan Skube
Sebastjan Skube FOTO: Damjan Žibert

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na turnirju Yellow Cup v švicarskem Winterthurju odigrala drugo tekmo in prvič zmagala. Po porazu z močnimi Norvežani, ki so igrali v popolni postavi, so izbranci Borisa Deniča odlično odigrali dvoboj z Romuni in se veselili prve turnirske zmage (28:20).

Začetek tekme v Winterthurju je minil v znamenju obeh vratarjev: Primoža Prošta na slovenski strani (skupaj je zbral 17 obramb) in Nicolaja Popescuja (20 obramb) na romunski strani, zato so gledalci videli le malo zadetkov. Razmerje moči na igrišču se je precej spremenilo na polovici prvega polčasa, ko se je selektor Denič odločil za spremembo obrambe - namesto 6-0 so Slovenci zaigrali 3-2-1. Sprememba se je kmalu izkazala za odlično potezo, kajti že osem minut kasneje je slovenska reprezentanca vodila kar z 10:3.

Razliko sedmih zadetkov je ohranila tudi do konca prvega polčasa (15:8), čeprav so skušali Romuni slovensko učinkovitost ustaviti tudi z minuto odmora. V šesti minuti drugega polčasa so si začasni kapetan Sebastian Skube, z osmimi zadetki je bil prvi strelec tekme, in soigralci prvič priigrali osem zadetkov prednosti (18:10), do konca dvoboja pa se je razlika v slovensko korist ves čas gibala od šestih do osmih golov. Najučinkovitejši v slovenski izbrani vrsti je bil Skube, ki je tekmecu zabil osem golov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nlpolog
09. 01. 2011 06.34