Drugi športi

Se je Gay ustrašil?

London, 24. 07. 2008 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški šprinter Tyson Gay je v zadnjem trenutku odpovedal nastop v teku na 100 metrov na jutrišnjem atletskem mitingu Zlate lige v Londonu.

Kot kaže bodo morali privrženci kraljice športov, še posebej teka na 100 metrov, ki velja za paradno atletsko disciplino, za naslednji spopad najboljših sprinterjev sveta počakati vse do olimpijade v Pekingu.

Tyson Gay
Tyson Gay FOTO: Reuters

Pred dnevi je veliki jamajški dvoboj med Usainom Boltom in Asafo Powllom dobil slednji in tako svetovnega rekorderja primoral na kapitulacijo. Powllu se je jutri obetal še dvoboj z naslednjim kandidatom za odličje, morda tudi za olimpijsko zlato, Američanom Gayem, toda ta se je nastopu na mitingu Zlate lige, ki bo jutri v Londonu, odpovedal. Gay, svetovni prvak iz Osake na 100 in 200 metrov, je kot razlog navedel strah pred poškodbo. Nekateri britanski mediji špekulirajo, da se je ustrašil morebitnega hudega poraza proti Powllu, ki je v odloični formi. "Ali pa ima skritega aduta za Peking," so odpoved komentirali organizatorji jutrišnjega mitinga v Londonu.

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Gay je sicer na ameriških kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah tekel neverjetnih 9.68, toda v hrbet mu je takrat z nedovoljeno pomočjo pihal veter, tako da je svetovni rekord še vedno last Bolta (9.72). Najhitrejši človek na svetu se bo jutri prav tako izognil spopadu z rojakom, saj bo na mitingu na stadionu Crystal Palace tekel na 200 metrov.



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.