Drugi športi

Powell bo v Pekingu napadal iz ozadja

Rim, 10. 07. 2008 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni rekorder v teku na 100 metrov je vesel, da na olimpijskih igrah ne bo užival vlogo glavnega favorita za zlato medaljo.

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Asafa Powell ni več prvi favorit za olimpijsko zlato. In tega se 25-letni jamajški šprinter nadvse veseli. „Menim, da je bolje napadati iz ozadja, kot pa nositi breme velikega pritiska, ko preprosto moraš osvojiti zlato odličje. Pozornost medijev in širše športne javnosti je v zadnjem času uprta predvsem v mojega rojaka Usaina Bolta in Američana Tysona Gayja in tako bo tudi na olimpijadi v Pekingu. Uživam v tem, naj fanta kar živita s tem pritiskom, jaz pa se bom v miru in brez dodatnih bremen pripravljal na olimpijski nastop,“ pred jutrišnjim atletskim mitingom zlate lige v Rimu razpreda Jamajčan Powell, ki je bil na prejšnjih velikih tekmah vselej v vlogi prvega favorita za zlato odličje in praviloma ostajal brez vrhunskih dosežkov.

Usain Bolt je prvi favorit za zlato olimpijsko medaljo.
Usain Bolt je prvi favorit za zlato olimpijsko medaljo. FOTO: Reuters

V Pekingu naj bi bilo po njegovem mnenju vse drugače. „Kar naj pričakujejo dvoboj Gay–Bolt, v preteklih letih sem z dolgim nosom zapuščal največje tekme, pa čeprav sem imel vedno znova najboljši prijavljeni čas. Trenutno sem šele tretji v vrsti za zlato olimpijsko medaljo,“ je italijanskim medijem zaupal nekdanji svetovni rekorder v kraljevski atletski disciplini teka na 100 metrov.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikica95
10. 07. 2008 23.08
komi čakam!!!!!