Drugi športi

Nina Zulić zapustila Krimovke, novinka je Matea Pletikosić

Ljubljana, 05. 06. 2020 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., T.Š.
Komentarji
1

Slovenska rokometna reprezentantka Nina Zulić se je poslovila od RK Krim Mercator, športno pot bo nadaljevala v Turčiji, okrepila je tamkajšnjega prvaka, zasedbo Kostamonu Belediyesi. V Ljubljano pa prihaja nova igralka, za Krimovke bo v naslednji sezoni igrala Hrvatica Matea Pletikosić.

Nina Zulič
Nina Zulič FOTO: Aljoša Kravanja

 Okrepila je tamkajšnjega prvaka, zasedbo Kostamonu Belediyesi, kjer že igra tudi reprezentančna vratarka Amra Pandžić. Za 24-letno nekdanjo dolgoletno organizatorko igre Krima Mercatorja bo to prvi klub onkraj slovenskih meja. Nina Zulić je v domovini igrala v dresih Sviša, Ptuja, Ljubljane, Ajdovščine in Krima Mercatorja. V dres slovenskih prvakinj se je s posoje vrnila sredi sezone 2016/17 in v tem asu osvojila prav vse slovenske lovorike. Po štirikrat je postala slovenska državna in pokalna prvakinja, osvojila pa je tri slovenske superpokalne naslove. S Krimom Mercatorjem je v vseh štirih sezonah Lige prvakinj zaigrala v drugem delu tekmovanja. 

V zadnji sezoni je med evropsko klubsko elito zaigrala na 11 tekmah in dosegla 54 zadetkov, pri čemer je še posebej zablestela proti črnogorski Budućnosti in češkemu Baniku Mostu, ki jima je ob zmagah svoje ekipe nasula po 10 golov. Kostamonu Belediyesi je v minuli sezoni drugič v svoji zgodovini osvojil turško krono, v tej sezoni pa do prekinitve na 15 tekmah zbral ravno toliko zmag in s petimi točkami naskoka zanesljivo vodil na lestvici. V minuli sezoni je turška zasedba igrala tudi v ženski različici Pokala EHF in izpadla v četrtfinalu.

Matea Pletikosić je v dresu hrvaške reprezentance nase opozorila že na kadetskem evropskem prvenstvu leta 2015. V Sinju rojena rokometašica je v Makedoniji postala najboljša srednja zunanja rokometašica, v istem letu pa je s 17 leti v dresu črnogorske Budućnosti debitirala tudi v Ligi prvakinj. V najmočnejšem evropskem rokometnem tekmovanju je doslej dosegla 43 zadetkov. Srednja zunanja rokometašica se v Ljubljano seli iz črnogorske prestolnice.  Po petih evropskih sezonah v Budućnosti je sprejela dva nova izziva. Pridobila je pravico nastopa za črnogorsko reprezentanco, velike spremembe v najmočnejšem evropskem tekmovanju pa bo dočakala v Ljubljani. Matea je tako peta okrepitev zasedbe Uroša Bregarja, ki jo začetek priprav na novo sezono čaka že 8. julija.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cofitime
05. 06. 2020 10.52
zalostno da nasi dobri sportniki morajo it v tujino tu se pokaze kako dobra in pravicna je ta slovenska politika