Drugi športi

Na obisku Krimovk danska akademija

Ljubljana, 10. 03. 2022 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometašice Krima Mercatorja se po vrnitvi z reprezentančnih obveznosti že pripravljajo na evropski spektakel proti FTC-ju. Na enem prvih treningov so se jim pridružili mladi rokometaši in rokometašice danske Oure handbold Akademi. Ljubljančanke sicer konec meseca v boju za četrtfinale Lige prvakinj, tako imenovani "play-off", čaka madžarski Ferencvaros iz Budimpešte. Če bodo Slovenke uspešne, jih v četrtfinalu čaka stari znanec Kristiansand, ki jih je v skupini obakrat premagal.

Deja Doler Ivanović
Deja Doler Ivanović FOTO: Damjan Žibert

Danska akademija je na delovnem obisku v Sloveniji že nekaj dni, pomerili so se tudi proti kadetski reprezentanci, za katero so igrale tri mlade Krimovke – Nika Ocepek, Elena Erceg in Ina Simič. V akademiji svoje znanje izpopolnjuje večina danske reprezentance letnika 2005-2006. 

Krim Mercator po prvotnem planu v boju za četrtfinale čaka dvoboj z madžarskim Ferencvarosem, a glede na dejstvo, da so ruski klubi izključeni iz tekmovanja, je vprašanje, s kom se bodo Ljubljančanke zares udarile ...

V času obiska sta Krim Mercator in omenjena akademija sklenila zavezo, s katero se začenja poglobljeno sodelovanje na področju mladih. V prihodnosti bodo tako mlade danske rokometašice večkrat potovale v Slovenijo, kjer bodo organizirani tudi skupni workshopi. "Sklenili smo poglobljeno sodelovanje z akademijo, kjer so znanje razvijali najboljši danski rokometaši, tudi Mikkel Hansen. V prihodnje načrtujemo njihov ponovni obisk v Ljubljani, s skupnimi treningi in prijateljskimi tekmami z mlajšimi selekcijami. Takšno sodelovanje prinaša širjenje vezi, socialnih stikov, prinaša nova znanja in bližnje spoznavanje z njihovo kulturo in načinom življenja. Vse to bi radi ponudili našim mladim rokometašicam in njihovim trenerjem, zato načrtujemo tudi skupne workshope," je za uradno spletno stran povedala direktorica kluba Deja Ivanović.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.