Drugi športi

Mačkovšek bo z ekipo skušal presenetiti Barcelono Janca in Makuca

Barcelona, 19. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 12 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna Liga prvakov se vrača na VOYO. V 2. krogu skupinskega dela se bosta nocoj ob 20.40 udarila Barcelona in Pick Szeged. Tako Španci kot tudi Madžari so uvodno dejanje opravili z odliko, Barcelona je ugnala Kolstad, Szeged pa Magdeburg. Katalonci, za katere igrata Slovenca Blaž Janc in Domen Makuc, so pred tekmo v vlogi favorita, a nekaj se bo vsekakor vprašalo tudi madžarske podprvake, kjer si kruh služi Borut Mačkovšek.

EHF Liga prvakov: Barcelona – Pick Szeged
EHF Liga prvakov: Barcelona – Pick Szeged FOTO: VOYO

Barcelona je v 1. krogu brez težav v gosteh ugnala norveški Kolstad (30:35), nato pa v španskem prvenstvu še Huesco (39:30). S podobno popotnico v areno Palau Blaugrana prihaja Pick Szeged, ki je v Ligi prvakov presenetil nemški Magdeburg (31:29), potem pa v madžarski ligi brez težav odpravil še Dabas (29:38). 

Pri Barceloni sta na evropskih tleh blestela Dika Mem (sedem golov) in vratar Emil Nielsen (12 obramb), pri Madžarih pa Mario Šoštarić (sedem golov) ter Roland Mikler (16 obramb). Statistične dobrine sta dodala tudi Slovenca, Blaž Janc in Borut Mačkovšek sta prispevala vsak po tri zadetke. 

"Gostovanje v Barceloni je verjetno najtežje delo, ki ga lahko imaš v klubskem svetu rokometa. Ampak vsekakor ne gremo na izlet. Borili se bomo in naredili vse, da na njih ustvarimo pritisk, ki bi jim povzročal težave v igri. Mogoče bomo tako imeli priložnosti, da odnesemo nekaj iz te tekme. Pomembno bo hitro vračanje v obrambo," je pred tekmo dejal gostujoči trener Michael Apelgren.

Ekipi sta se doslej v evropskih tekmovanjih pomerili že na 22 tekmah, kar 17 zmag pa je pripadlo Kataloncem. Szeged je zadnjo izmed petih zmag zabeležil pred petimi leti. Ali bo Madžarom uspelo ponoviti uspeh, pa preverite nocoj ob 20.40 na VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


  • KOMENTARJI (1)

    Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

    cripstoned
    19. 09. 2024 17.43
    +1
    Haahahahahaha se rokomet je bolj pomemben na tem portalu kot pa nogomet koruptilone