Drugi športi

Göergesova zadnja polfinalistka

Portorož, 25. 07. 2008 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnja polfinalistka teniškega turnirja serije WTA v Portorožu je danes zgodaj zjutraj postala Nemka Julia Görges.

Sara Errani je premagala Marijo Kirilenko.
Sara Errani je premagala Marijo Kirilenko. FOTO: Damjan Žibert

Razplet ženskega teniškega turnirja v Portorožu je zares presenetljiv. Izpadi visokopostavljenih igralk so si v minulih dnevih kar vrstili. Slovo so morale vzeti Marina Erakovic, Klara Zakopalova in Virginia Ruano Pascal, v 2. krogu je nato v četrtek na razpoloženo Nemko Julio Görges naletela Katarina Srebotnik, druga nosilka turnirja. Velenjčanka je po dobrem začetku krepko popustila in na koncu izgubila po dveh nizih.

Podobno usodo je doživela tudi prva nosilka, Rusinja Marija Kirilenko. V četrtfinalu jo je izločila Italijanka (šele osma nosilka) Sara Errani. Pred tem sta svoje delo v četrtfinalu zanesljivo opravili sedaj najvišje postavljeni igralki turnirja. Tretja nosilka, Danka Caroline Wozniacki je oddala le eno igro v dvoboju z Rusinjo Vero Duševino, Španka Anabel Medina Garrigues (četrta nosilka) pa se je prav tako zanesljivo v dveh nizih priigrala mesto v polfinalu.

Zadnji četrtfinale pa se je po prekinitvi zaradi dežja precej zavlekel, v polfinale je napredovala Nemka Julia Görges, ki je bila v drugem krogu usodna tudi za Srebotnikovo. Dvoboj dveh najstnic, 19-letne Görgesove in 17-letne Hrvatice Petre Martić, je po treh nizih in nekaj več kot dveh urah igre s 6:3, 4:6 in 6:4 pripadel Nemki.


Izidi:
Caroline Wozniacki (Dan/3) - Vera Duševina (Rus) 6:0, 6:1;
Anabel Medina Garrigues (Špa/4) - Jelena Bovina (Rus) 6:3, 6:2;
Sara Errani (Ita/8) - Marija Kirilenko (Rus/1) 6:1, 7:5;

Julia Görges - Petra Martić 6:3, 4:6, 6:4;

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AlmiraDurmishi
25. 07. 2008 23.32
sovražim TO sarooo