Drugi športi

IAAF v primeru Caster uporabila zunanje strokovnjake

Ljubljana, 10. 09. 2009 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Testiranja spola svetovne prvakinje na 800 m Caster Semenyja so povzročila številne dvome, zato se je IAAF odločila za pomoč zaprositi tudi zunanje strokovnjake.

Caster Semenya
Caster Semenya FOTO: Reuters

Testiranja spola svetovne prvakinje na 800 m Caster Semenyja, ki so jih opravili v specialistični kliniki v Berlinu, so zdaj končana, so zapisali v britanskem Telegraphu. Kljub temu pa bo trajalo vsaj še nadalnjih deset dni, da bodo rezultati dokončno pregledani. Mednarodna atletska zveza je v primeru Caster za pomoč pri testiranjih zaprosila tudi zunanje strokovnjake, tako pa so se odločili zaradi velikih pritiskov iz Južnoafriške republike. Dejstvo, da rezultati testiranj zahtevajo še nekaj dodatnih preiskav, pa je že sprožilo špekulacije, da naj bi imala Caster kromosomske motnje. Če je to res, potem se seveda postavlja vprašanje, ali je takšne uspehe dosegla zaradi povišane stopnje testosterona. Ne glede na rezultate testiranj spola pa je IAAF že potrdila, da Semenyji ne bodo odvzeli zlate medalje s svetovnega atletskega prvenstva v Berlinu.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pop0611
11. 09. 2009 11.22
To je krivica za vse ženske, za vse športnice. Izničil se je njihov trud in njihov napor. In kaj bodo storiji sedaj. Dovolili športnicam, da se filajo z moškimi hormoni, da bodo lahko ekvivalentne takim kot je Semeny, oziroma hermafroditom. naj jih dajo v moško konkurenco tekmovat. Aja tja ne, ker ne bi bilo pošteno do hermafrodita. če ga dajo pa v žensko konkurenco, pa ni pošteno do vseh športnic. Semenyina športna zveza je zelo dobro vedela kaj se dogaja v zvezi z njo, ampak so pač upali, da je nihče ne bo preverjal. Sedaj pa se grejo neke uboge revčke. Sami pa so jo že brez njene vednosti preverjali, in navajena je nasploh konstantnih preverjanj, tudi ob vpisu v šolo... ampak 'krutost' tega dejanja vidijo pa samo zdaj. Hinavci.
lordslayer
11. 09. 2009 08.15
ne vem kaj komplicirajo, to je dec brez tiča, konc :)
Gape146
10. 09. 2009 18.13
KERA JE RES MUDELKA!!!!!!!!
GSG-9
10. 09. 2009 15.10
Kje je zdaj Pavle Rupar
jurko88
10. 09. 2009 14.18
čudn da jo majo vsi za deda?? leti kot ded zgleda kot ded in govori kot ded brez zamere sam vsak je nebi loču takoj!