Drugi športi

Gay v London po rekord

London, 02. 07. 2008 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po „vetrovnih“ 9,68 na ameriških kvalifikacijah za nastop na olimpijadi v Pekingu so Tysonu Gayju močno zrasla krila.

Ameriški šprinter še naprej ostri formo za glavno tekmo leta – olimpijado v Pekingu. Po njegovem „skromnem“ mnenju pa lahko še pred olimpijskimi igrami vnovič ruši svetovni rekord v kraljevski disciplini teka na 100 metrov. Tokrat tudi brez (nedovoljene) pomoči vetra v hrbet.

Asafa Powell
Asafa Powell FOTO: Reuters

Komaj čakam 25. julij, ko bo v Londonu Grand Prix,“ se veseli Gay, ki bo v angleški prestolnici tekmoval tudi proti Jamajčanu Asafi Powllu. „Crystal Palace je izjemen objekt, ki ima povrhu še zelo hitro tekaško stezo. Poleg tega bo ob meni tekel nihče drug kot Asafa, kar me bo še dodatno podžgalo,“ pravi šprinter, ki je v četrtfinalu ameriških kvalifikacij za nastop na OI odtekel svoj osebni rekord 9,77, nekaj minut kasneje pa ob premočnem vetru še fantastičnih 9,68.

Tyson Gay
Tyson Gay FOTO: Reuters

Prvi cilj sem dosegel. Nastop v Pekingu imam zagotovljen, sedaj so pred mano drugi cilji. Naslednji motiv, ki me vleče naprej je tudi svetovni rekord. Morda mi ga uspe zrušiti že v Londonu. Dovolj sem hiter in dovolj dobro pripravljen za takšen podvig,“ zaključuje Američan.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

analitik
02. 07. 2008 19.36
pa dobro da je imel samo pomoč vetra,sigurno ni nič drugega popapal