Drugi športi

Florijani: 'Slavko + Tone + Mijo = adijo'

Celje, 15. 02. 2009 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi lige prvakov proti Rhein Neckar Löwenu pustili srce na igrišču, a izgubili. Navijači jezni na upravo.

Transparent rokomet
Transparent rokomet FOTO: Gregor Katič

Najbolj nezadovoljni z vodenjem rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so gledalci in predvsem navijači Florijani. Pred dnevi so na tekmi s slovenjegraškim Preventom prvič povzdignili glas in zahtevali odstop trenerja Toneta Tislja, a se to še ni zgodilo.


Celjana namreč podpira večji del uprave kluba, ki ga je kot veliko pridobitev tudi pripeljala v knežje mesto. Prav predstavniki uprave kolektiva pa so naslednja tarča navijaške skupine, ki je rumeno-zelenim vseskozi stala ob strani. "Slavko + Tone + Mijo = adijo,“ je pisalo na velikem transparentu, ki so ga v dvorani razobesili navijači.


Zahtevajo, da se od kluba poslovijo direktor Mijo Zorko, njegov svetovalec Slavko Ivezič, najbolj pa jih moti trener Tiselj, ki je ekipi odvzel srce in voljo do igranja rokometa. Epilog zgodbe še ni znan, zagotovo pa bo nekdo v vsej 'sagi' kaznovan. Vprašanje je, ali se bo uprava enkrat podredila navijačem ali bodo ljudje, ki vodijo klub ostali v 'sedlu'. Do naslednje tekme ni več daleč ...

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktusar
15. 02. 2009 11.54
Tud moje mišljenje je, da se Ivezič že predolgo šverca v tem klubu, da vsaj zame (sem bivši igralec tud te 1 lige, sam že malo starejši) ni bil nikoli kak poseben trener
dolly040
15. 02. 2009 11.47
Prebiram kaj imate za povedat in se morem vmešat v tole debato... Na živce mi gre da že 4 leta kupujem letno karto hodim na tekme in gledam kako gre celje proti dnu... mam filing da to delajo skoraj namerno da se bo potem g. Šrot lahko umaknil s Pivovarno Laško kot glavnim sponzorjem... Doživela v dvorani sm že marsikej ampak to ka se pa zdej dogaja.. Zavedajo se da dvorane ne morejo napolniti ampak ceno karte za drugi del so pa vseeno dvignili.. gledaš gor na Vip tribuni brateca Šrot kako sedita na svojih stolih in zehata... vprašam vas kdaj je Turnšek tako brezvoljno sedel na sedežu in gledal kak so celjani v dreku... in potem je tuki še Ivezič mislim mesto športnega direktorja so že zdavnaj ukinili on pa še kr čepi v Celju... Igralci pa valda da ni volje ni plač, ni odnosa, ni vzdušja ni ekipe... Občodujem Koksharova da sploh še vztraja... ampak pr njem je itak že znano da bi srce pustil na igrišču za celje.. Včeraj prvi polčas je biu na nivoju smo nekak držali priključek, potem pa stara pesem... samo Edo pa Terzič, Furlan si zaslužijo pohvale vse ostalo pa...ŽALOSTNO!!!
IcH92
15. 02. 2009 11.42
takiga trenerja k ga mamo v celju ga ni nikjer, sm problem je pri rokometaših če ti cele vikende piješ p hodiš v ekap p nwm kam še h odijo ni čudn d smo tk davč od zmage.
megamajster
15. 02. 2009 11.05
nej pa povem da to ni delo florjanov, ampak je blo izvedeno čist v lastni izvedbi nekaj zvestih navijačev ki so s transparentom povedali vse kar je trenutno narobe v celju! pa fantje rokometaši še vedno ponočujejo kot je en povedo da tega ne smejo več počet! ivezič in zorko vn iz celja ker sam žepe filata sam seb....tiselj bi pa mogo drugače trenirat fante....ker mislim da cele dneve po fitnesih bit ni dober trening....žogo pa vidijo samo enkrat na teden!
Chelsea93
15. 02. 2009 10.58
so vzponi pa padci... takrt k smo bli pa se dobri so bli pa vsi tih, zdej k gre pa mal narobe bojo pa tiselja linčal... tko je najlazje
care7
15. 02. 2009 10.57
Tudi jaz mislim da tone ni kriv tega kar se dogaja v celju. Kriva je uprava... opazno je zelo veliko od kar je prišel mijo zorko.... ni mi pa jasno zakaj kopujejo igralce, ki bi lahko že odšli v rokometno `penzijo`... npr: bedeovič ipd... kopujejo kojiča,ščurka itd... ko v ligi prvakov še povohata ne parket... naj 1x kupijo kvalitetne igralce in malo mlajše... saj oni imajo voljo do igranja in željo da uspejo v rokometu!!! ... imeli smo zelo velik proračun in kot kaže ga ne znamo izkoristiti.... veliko klubov so imeli manjši proračun a oni znajo... kriva je uprava tako mislim jaz! L.p
AngelRebelde
15. 02. 2009 10.45
mislim da naš Tonči ni vsega kriv oz. sploh ni kriv. Tone je fulll dober trener, ki ga cenijo daleč naokoli. Letita naj o Slavko pa Mijo...pa še KDO iz te naše PREljube uprave v Celju. Tone še možnosti nima, da sam sestavi ekipo....naj mu že dajo proste roke, da bo opravil delo tako kot zna! Mislim pa, da če se bo uprava ŠE MALO umešavala, bojo lahka VIP stolčke sami v dvorani grel, brez (nas) zvestih navijačev!!!!!
350Z
15. 02. 2009 10.39
trio adijo [pa pofukani admini ne mi brisat komentarjev!!!]
Aleksander82
15. 02. 2009 10.38
@celan Vse lepo in prav, ampak zakaj gre Tislju potem Kokšarov tako v nos? ;) In kot zaprisežen rokometni navdušenec bi lahko vedel, da bo(mo) CPL letos res zelo zelo težko osvojilo naslov DPja, ki vodi še v Ligo Prvakov, glede na to, da bomo v naslednji sezoni tam imeli samo enega predstavnika. Torej iz tega lahko potegnemo samo to, da bo Tiselj naredil svojo ekipo izključno samo za državno prvenstvo, je tako? Sedaj pa mi prosim še povej, kateri igralec (razen slovenskega podmladka) bi prišel igrat v CPL zgolj za nastopanje v državni ligi? Mislim da je malo takih tujcev - vsaj kvalitetnih ne. Če Tiselj ostane, pa mislim da je malo verjetnosti, da ostane Kokšarov - upam da se motim. Zanimivo je, da se non stop pojavljajo zagovori v prid trenerja da so "igralci razpuščeni in da samo pijejo". Dobro, bil sem tudi sam z igralci v parih lokalih kjer smo proslavljali zmago, pa nihče ni kazal nekega velikega primitivizma. Vem da so nekateri igralci problem (in so bili), ampak tega pač ni treba posploševati na vse igralce, ker vsi niso taki. Naj pa klub uvede enega policaja-inšpektorja, ki bo bdel nad igralci in pisal kazni, če bodo pretirano popivali ali pa ga srali s čim drugim. Požun je isto bil na tapeti, ker naj bi preveč popuščal igralcem in so mu le ti ušli iz vajeti. Mislim saj selektor ne pride v klub zaradi tega, da bo tam igral vlogo varuške ampak zato, da klub poveže v celoto in taktično pripravi sebe in ekipo na nasprotnika, ter vrši pritisk na sodnike. Trener ni toliko kriv, bolj je kriva uprava in določeni igralci ki so že na meji nesposobnosti oz. netalentiranosti. Pa v rokometu je še en velik problem: sodniki. Preveč je odvisno od sodnikov, kjer pa CPL nima več prav nobenega vpliva - kar spomnite se Barcelone in z njo povezanih sodnikov - enostavno preko Barcelone ni šlo, pa čeprav smo bili več kot enakovredni. Celan, vprašam te, kakšno ekipo je/bi bil sposoben narediti Tiselj s 30% manjšim proračunom in predpostavko, da verjetno par nosilcev odide? nekaj mi gre zelo zelo v nos: naveza Ivezič - Lapajne namreč. Ko Lapajneta ni bilo in je Škof šel v Zagreb, je Rezar prikazal odlične igre in potencial in igral skoraj cele tekme. Sedaj pa, ko pride nazaj Lapajne, pa Rezar skorajda ne igra več. In potem mi bo nekdo prodajal buče, da delajo na podmladku in ekipi za prihodnost. Na-a.
350Z
15. 02. 2009 10.36
trio adijo =))
jakob.zelinka@siol.net
15. 02. 2009 10.36
xxmany
15. 02. 2009 10.28
MA dej teli florjani nej se mau umirijo..ka je trener kriv za use. Plače nej jim nakažejo pravočasno rajš . Poglejte po drugih državah majo trenerje po 10 let ene in iste, pa naj si bodo uspehi al pa porazi. Teli vosli pr nas pa usak mesec novga trenerja, ke si to vidu. Drugje se je treba prašat kaj je narobe.
celan
15. 02. 2009 10.15
Lp!! kot zaprisežen Florijan, zvest navijač Celja u dobrem in slabem, se z odhodom Tislja še nebi strinjo, vsekakor pa, da odletita Zorko in p to govno od Iveziča!!!!!! Pa da to utemeljim.... Tiselj je prišel u Celje skoraj u zadnjem momentu, vpliva na ekipo resda ni imel, pač sprejel je to kar imamo... Res je da morjo igralci veliko bol delati in da vlada določena disciplina, moti me samo njegovo zagovarjanje vrednot.... Mislim, da bi bilo najbolje, da Tislja obdržijo še eno leto, mu dajo proste roke, naj si sam sestavi ekipo, in če še drugo leto ni rezultatov, potem vemo kdo je krivec!!!! Če pa rezultati so, je nesposobna uprava!!!! To pa tako ali tako usi vemo da je!!!!!
Anže Kopina
15. 02. 2009 10.10
ja js se strinjam z Robijem973, tut js mislim da Tiselj tu ni nič kriv.On je zelo dober trener, v preteklosti je Krimovke spravu na sam vrh Evrope, tak da ne vidim tu problema z njim... Najslabši rokometni strokovnjak tu je za mene Ivezič. Z njim so same smole, takrat ko je vodu slovensko reprezentanco nismo nič dosegli, zdej ko je pa prišu v Celje je še pa slabš... Pa tut letos Celje nima takega igralskega kadra, tak da so zasluženo na 3. mestu dp....
robi973
15. 02. 2009 09.47
"Tiselj, ki je ekipi odvzel srce in voljo do igranja rokometa." lepo vas prosim. Z njegovim prihodom so morali začeti igralci resno trenirati in ne samo ponočevati po vseh mogočih lokalih po Celju in okolici. Pa še nekaj..., ne pozabit, da Tiselj ni imel možnosti vplivanja na nakupe igralcev, torej je v tej zgodbi še najmanj kriv prav on. Drugače bo naslednje leto, ko bo moral pokazati sadove svojega dela, takrat boste pa lahko začeli pljuvati po njemu in če ne bo rezultatov čisto upravičeno. sicer pa celjskem klubu že od nekdaj slovijo po tem, da nimajo radi lokalnih strokovnjakov. Razni Iveziči in podobni se počutijo preveč ogrožene. Sicer pa Florijani... baje ste z njimi v dobrem in slabem. Pokažite, da ste pravi navijači in jih podprite, če jih imate res tako radi kot pravite.
king0
15. 02. 2009 09.37
res je sm biu na tekmi sm se skor jokat začeu
Kauko
15. 02. 2009 09.12
To so pravi navijači, nogometni si lahko vzamejo zgled! Tako po navijanju kod po odnosu do kluba in obnašanju izven tekem.
roberto1
15. 02. 2009 08.37
mene je sram kam so spravili naši najbolojši rokometni kljub ne da njih nebi bilo!!!!!!komaj sem čakal soboto,da sem gledal ligo prvakov.Postavljali so rekorde,niso izgubili vsvoji dvorani par let intd...kako lahko par neumnih glav škoduje kljubo..... samo se spolnimo!!!!!!!!!!!!!!na jok mi gre
unja1m
15. 02. 2009 08.32
pustili srce na igrišču...madona se to trapast sliši
Aleksander82
15. 02. 2009 08.31
Čestitam Florijani!!! Mislim da je to eden redkih vaših puntov proti upravi (nekateri veste zakaj ;)) ampak roko na srce, bil je že čas! Zdaj pa lahko samo ugibamo, kako bo na to odgovorila uprava. Naslednja tekma z Zagrebom, če izgubimo, bo prelomna za CPL, ker bodo (vsaj kar se mene tiče) letele določene glave in tudi kak igralec se zna zgoditi, da bo povedal kako svojo plat zgodbe.