Drugi športi

Federer strl Nišikorija, Đoković niz nepremaganosti podaljšal na 16

Šanghaj, 12. 10. 2018 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarski teniški igralec Roger Federer je na mastersu v Šanghaju s 6:4 in 7:6 (4) premagal Japonca Keia Nišikorija. V polfinale prestižnega turnirja na Kitajskem so se uvrstili še Novak Đoković, Alexander Zverev in Borna Ćorić. Prav Hrvat bo naslednji nasprotnik švicarskega maestra.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna Đoković - Anderson
    01:00
    Vrhunci obračuna Đoković - Anderson
  • Vrhunci obračuna Ćorić - Ebden
    01:00
    Vrhunci obračuna Ćorić - Ebden

Roger Federer v Šanghaju stopnjuje svojo formo. Potem ko je v uvodnih dveh obračunih oddal niz, je tokrat v kvalitetnem obračunu v dveh nizih in slabih dveh urah igre premagal Japonca Nišikorija. Ta je bil izjemno trd nasprotnik še posebej v drugem nizu. V podaljšani igri drugega niza je namreč vodil s 4:1, nato pa je Federerju uspelo dobiti šest zaporednih točk. 

Nemški teniški igralec Alexander Zverev si je po današnji četrtfinalni zmagi nad Britancem Kyleom Edmundom pribori nastop na zaključnem turnirju osmih najboljših igralcev v tem letu, ki bo med 11. in 18. novembrom v Londonu. Prosta so še tri mesta, trenutno pa najbolje kaže Čiliću, Južnoafričanu Kevinu Andersonu in Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Da v zadnjem času igra kot prerojen, potrjuje Novak Đoković. Tokrat je brez večjih težav odpravil južnoafriškega serverja Kevina Andersona. Srb je za zmago s 7:6 (1) in 6:3 potreboval uro in 45 minut igre. To je bila še 16. zaporedna zmaga za Đokovića, ki s tem ohranja možnosti, da leto zaključi celo na prvem mestu lestvice ATP. Prvi igralec sveta Rafael Nadal v Šanghaju ne nastopa zaradi poškodbe kolena. Đoković je v drugi polovici koledarskega leta v izvrstni formi. Potem ko je na Roladn Garrosu izgubil z Marcom Cecchinatom, je od 31 naslednjih obračunov dobil kar 29.

Federer je pokazal odlično predstavo v četrtfinalu Šanghaja.
Federer je pokazal odlično predstavo v četrtfinalu Šanghaja. FOTO: AP

Dobre predstave še naprej kaže tudi hrvaški predstavnik Borna Ćorić, ki je v prejšnjem krogu po predaji izločil tretjega igralca Juana Martina del Potra. Tokrat je s 7:5 in 6:4 premagal Avstralca Matthewa Ebdena.

ATP Šanghaj, četrtfinale:
Roger Federer (Švi/1) – Kei Nišikori (Jap/8) 6:4, 7:6 (4)
Borna Ćorić (Hrv/13) – Matthew Ebden (Avs) 7:5, 6:4

Novak Đoković (Srb/2) – Kevin Anderson (JAR/7) 7:6 (1), 6:3
Alexander Zverev (Nem/4) – Kyle Edmund (VB/11) 6:4, 6:4

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
12. 10. 2018 22.06
+0
Bravo noleeeeeeeeeeeeeeeeeee super igra