Drugi športi

Celjani z ukrajinskim reprezentančnim krožnim napadalcem

Celje, 19. 06. 2024 08.00 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Celjski rokometni klub je sklenili dolgoročno sodelovanje s 23-letnim ukrajinskim krožnim napadalcem Oleksandrom Onufrijenkom, ki je zvestobo celjskemu klubu obljubil vse do konca sezone 2026/27 z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto, so potrdili pri celjskem klubu.

Paulo Pereira je novi celjski trener.
Paulo Pereira je novi celjski trener. FOTO: AP

Oleksandr Onufrijenko, ki v višino meri 194 cm, prihaja iz rokometne družine, saj je njegov starejši brat Sergej v preteklosti igral zelo pomembno vlogo v ukrajinski reprezentanci, Motorju iz Zaporožja, SKA Minsku in slovitem PSG-ju. Onufrijenko želi iti po njegovih stopinjah, zato mu prestop v RK Celje Pivovarna Laško predstavlja pomembno stopničko v karieri za nadaljnji razvoj. Rokometno pot je začel pri ZTR, se za dve leti preselil v Belorusijo k SKA Minsk ter se leta 2021 vrnil v domovino.

Zaradi vojnih razmer v Ukrajini se je v lanski sezoni preselil v Grčijo k ekipi Aeropos Edessas, kjer je bil eden najboljših posameznikov in strelcev. Je standardni ukrajinski reprezentant.

"Zelo sem vesel, da smo s Celjem uspeli najti skupno pot. Gre za klub z bogato tradicijo, odličnimi rezultati v preteklosti, osvojili so tudi Ligo prvakov. Prepričan sem, da je to pravo okolje za moj napredek, da se lahko tu razvijem v vrhunskega igralca in z ekipo dosežem lastne ter klubske cilje. Veselim se že prvega treninga v novem okolju in novih obrazov," je za spletno stran celjskega kluba povedal Onufrijenko.

Paulo Pereira, novi trener RK Celje Pivovarna Laško, je bil zadovoljen ob prihodu novega krožnega napadalca: "Oleksandr, čeprav mora delati še na fizični moči zaradi zahtev na igranju krožnega napadalca, je igralec, ki je zelo predan rokometni igri in pravi borec. To mora biti značilnost naše ekipe v prihodnje, zato se bo v njo idealno vklopil."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
19. 06. 2024 13.28
Ukrajinec naj bo doma