Drugi športi

Čehinjama pokal v konkurenci ženskih dvojic

Melbourne, 30. 01. 2022 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova sta zmagovalki teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu v konkurenci ženskih dvojic. V finalu sta proti kazahstansko-brazilski dvojici slavili zmago z 2:1 v nizih.

Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova
Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova FOTO: AP

Prvi nosilki sta v finalu s 6:7 (3), 6:4 in 6:4 po dveh urah in 44 minutah premagali Kazahstanko Ano Danilino in Brazilko Beatriz Haddad Maia. Za Čehinji Barboro Krejčikovo in Katerino Siniakovo je bil to že četrti naslov med dvojicami na turnirjih za grand slam.

Krejčikova in Siniakova sta že osvojili dva naslova na OP Francije (2018 in 2021) in enega v Wimbledonu (2018). Med posameznicami je zmagovalka OP Francije Krejčikova izpadla v četrtfinalu.

V konkurenci moških dvojic sta zmagala domačina Thanasi Kokkinakis in Nick Kyrgios. V velikem finalu sta premagala rojaka Matthewa Ebdena in Maxa Purcella s 7:5 in 6:4.

Med posameznicami se je zmage veselila Avstralka Ashleigh Barty, ki je bila po dveh nizih boljša od Američanke Danielle Collins (6:3 in 7:6).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.