Drugi športi

Bilbija ne obžaluje selitve v Nemčijo

Minden, 27. 08. 2011 12.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Levi zunanji rokometaš Nenad Bilbija se je popolnoma privadil na novo delovno okolje, in sicer nemško mesto Minden, kjer bo vsaj letošnjo sezono nosil dres tamkajšnjega drugoligaša. Cilj kluba je vrnitev med nemško elito.

Slovenski rokometni reprezentant Nenad Bilbija se je po slovesu iz Valladolida preselil v Nemčijo, kjer nosi dres drugoligaša GWD Mindna, po napornih pripravah pa ekipa sezono začenja s pokalnim tekmovanjem. Visokorasli otrok celjskega rokometnega kluba se je na razmere v novem klubu že privadil, nekoliko drugače pa je, ko gre za novo delovno okolje, saj prav nič ne spominja na toplo Španijo, kjer je prebil zadnjih šest let. "Res je, da to ni Španija, da vreme ni niti približno takšno, kot je bilo tam, a ambiciozni projekt vodstva kluba me je premamil do te mere, da sem se raje kot za elitno Bundesligo, odločil za 2. nemško ligo. Vodilni v klubu so prepričani, da bomo letos uspeli narediti korak naprej ter spet zaigrati med elito. Na pripravljalnih tekmah smo že pokazali delček tistega, česar smo sposobni in verjamem, da bomo v kratkem na igrišču delovali superiorno,“ je za 24ur.com povedal Nenad Bilbija, rokometaš, ki je v pripravljalnem obdobju ujel želeno formo, tako da mu trener Ulf Schefvert na tekmah vseskozi zaupa zajetno minutažo.

Nenad Bilbija
Nenad Bilbija FOTO: GWD Minden

Sicer pa model igre, ki ga goji Minden, kjer so pred leti igrali rokometaši Talant Dušebajev, Magnus Andersson, Aleksander Tučkin in Stephane Stoecklin, ni niti približno takšen, kot je bil pri Valladolidu, temu primerni pa so tudi treningi: "Za razliko od Valladolida, kjer smo pretežno delali na taktiki, tu vsi treningi potekajo na dva gola, veliko smo pred sezono delali na fizični pripravljenosti, trener pa goji kontakt igro. Ta model mi je zelo blizu, tako da verjamem, da lahko z ekipo uresničimo cilje vodstva kluba, torej se prebijemo med nemško elito.“ 209 cm visok levi zunanji rokometaš ne obžaluje, da je sprejel ponudbo ambicioznega drugoligaša, čeprav je imel na mizi kar nekaj ponudb iz Bundeslige. Vodstvo kluba s proračunom 2,3 milijona evrov zagotavlja, da bo v primeru vrnitve med elito zagotovilo ustrezen proračun, s katerim bi lahko ekipa krojila vsaj sredino prvenstvene tabele.

Sicer pa se je Bilbija v pripravljalnem dvoboju srečal tudi z nekdanjimi soigralci iz Celje, in sicer na turnirju, kjer je Minden ugnal četo Vladana Matića. Med drugim je prav levi zunanji rokometaš dosegel najbolj spektakularen gol, ko je žogo za hrbet celjskega čuvaja mreže poslal s 13 metrov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
27. 08. 2011 16.51
kjer bo vsaj letošnjo sezono nosil dres tamkajšnjega prvoligaša... napaka! drugoligaša!
pot_head
27. 08. 2011 14.43
iz 1. španske v 2. nemško? smešno