Šport

Odpovedal finale

Ljubljana, 09. 11. 2006 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek, ki si je izpahnil prsta na roki, počasi, a dobro okreva.

Slovenski telovadec Mitja Petkovšek, ki je imel septembra v času intenzivnih priprav na svetovno prvenstvo v Aarhusu precejšnjo smolo, saj si je na treningu hudo izpahnil prsta na roki, dobro okreva. Čeprav je ob poškodbi utrpel pravi šok in nato še dolgo upal, da bo na Danskem lahko nastopil, so bile bolečine prehude in tudi sam je uvidel, da se mu psihično ne bo uspelo dovolj dobro pripraviti za tako zahteven nastop. Čeprav je Petkovšek z ogromno prednostjo v vodstvu tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala na bradlji, se je dokončno odločil, da na decembrskem finalu dveh sezon v Sao Paulu ne bo nastopil.

Mitja Petkovšek kljub poškodbi ostaja optimističen
Mitja Petkovšek kljub poškodbi ostaja optimističen FOTO: Reuters

Petkovšek ima za seboj grenko izkušnjo, saj mu je načrte prvič v karieri prekrižala resnejša poškodba, zaradi katere je moral s tribun spremljati tako Šalamunov memorial pred domačimi gledalci kot svetovno prvenstvo. Pred mesecem je prišlo celo tako daleč, da se je evropski in nekdanji svetovni prvak na bradlji ter vodilni telovadec na lestvici svetovnega pokala resno spraševal, ali bo sploh še kdaj lahko vadil gimnastiko na tako visoki ravni. Skrbi so bile odveč, saj gre s poškodbo iz dneva v dan na bolje in čeprav je 29-letni telovadec letos že končal sezono, bo v prihodnji, ko sta na sporedu tako evropsko kot svetovno prvenstvo, na katerem se bodo delile vstopnice tudi za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, bržkone že nared.

Neomajna volja

"Sam sem dobro, prsta pa sta še vedno precej kilava in me bolita pri vadbi. Tudi zato treniram zgolj kondicijo in pridno delam vaje za moč, da ne bom povsem padel iz ritma. Je bolje, vendar okrevanje ne poteka tako hitro, kot bi si sam želel," je povedal telovadec Narodnega doma in dodal: "Vesel bom že, če bom spomladi lahko spet začel vaditi s polno paro."

Petkovšek je spet dobre volje, ki jo pripisuje tudi dejstvu, da se je končno sprijaznil, da bo okrevanje precej dolgotrajno. "Res je, nisem več slabe volje in depresiven. Takoj ko sem se v glavi sprijaznil, da ne bo šlo na hitro, ampak bo za okrevanje potreben čas, sem se tudi bolje počutil," je dejal slovenski športnik leta 2005 in razložil: "Sicer me še vedno boli, najhuje je zjutraj, ko se zbudim, a gre na bolje. Ker se mi nikamor ne mudi, ne pretiravam s treningi in počasi se bom pozdravil."

Ker mu je poškodba, kot pravi, dala malo misliti, da ničesar v življenju ne moreš jemati za gotovo, se spravlja tudi k opravljanju študijskih obveznosti, saj mu do konca študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ne manjka več veliko.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.