Šport

Odločitev Janice septembra

Zagreb, 30. 07. 2006 15.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najboljša hrvaška smučarka Janica Kostelić najverjetneje ne bo nastopila v naslednji sezoni svetovnega pokala.

Končno odločitev bo Kostelićeva sporočila sredi septembra. Pred nekaj dnevi je direktor hrvaške reprezentance Vedran Pavlek dejal, da imajo pripravljeni dve različici sponzorskih pogodb, odvisno od Janičine nadaljnje kariere.

Štirikratna olimpijska zmagovalka in petkratna svetovna prvakinja
Štirikratna olimpijska zmagovalka in petkratna svetovna prvakinja FOTO: Reuters

V zadnjih mesecih se v hrvaških medijih dnevno pojavljajo ugibanja o tem, ali bo Kostelićeva v naslednji sezoni stopila na sneg, v zadnjih izdajah pa časniki namigujejo, da skoraj zagotovo v zimi 2006/07 ne bo dvoboja Kostelić - Paerson.

"Kar se tiče Janice, ni še nič odločeno. Po koncu sezone je dejala, da poleti ne bo trenirala, saj si želi odpočiti od smučanja, ter da se bo odločila septembra. Prepričan sem, da bomo takrat izvedeli njeno odločitev," je o namigovanjih dejal predstavnik za stike z javnostmi pri hrvaški smučarski zvezi Ozren Müller.

Janica bo najverjetneje preskočila naslednjo smučarsko sezono
Janica bo najverjetneje preskočila naslednjo smučarsko sezono FOTO: Reuters

Štirikratna olimpijska zmagovalka in petkratna svetovna prvakinja se je odpovedala poletnim treningom in se s svojim fantom Borisom odpravila na daljši dopust na otok Mljet. Po koncu minule sezone se je Janica preselila iz Zagreba na Reko in preskočila tri sklope treningov na snegu, kar pomeni, da ni smučala že več kot štiri mesece.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metka.drole@guest.arnes.si
04. 09. 2006 18.07
sej če bi šla janica v moško reprezentanco bi pa še tam zmagovala tko da.....je prov useen kje smuča: zmaguje vedno in povsod :-)
Liza_
30. 07. 2006 18.34
mislm d bi mogu vsak najprej sebe pogledat. meni je ona prou fajn...in če smo že pri temu kdo bo mogu it v moško konkurenco, je to zagotovo anja paerson!
123@123.com
30. 07. 2006 18.24
eh, saj sploh ni smučala zaradi dnara, njo bi takmorali dati v moško konkurenco, kaka te je