Nogomet

Zajčev Toulouse do pričakovane zmage, PSG dobil derbi

Montpellier, 27. 10. 2024 23.31 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Toulousa, za katerega igra tudi slovenski vezist Miha Zajc, so v 9. krogu francoske lige gostovali pri zadnjeuvrščenem Montpellieru in ga ugnali s 3:0. PSG pa je na velikem francoskem derbiju s 3:0 odpravil Marseille.

Toulouse, ki je 14. na lestvici z devetimi točkami, je do zmage prišel že po zaslugi zadetkov v prvem polčasu, dva je dosegel Zakaria Aboukhlal, enega z bele pike, enkrat pa je zadel še Joshua King. Za nameček so gosti od 51. minute igrali z igralcem več, tako da njihovo slavje ni bilo vprašljivo. Miha Zajc je v igro vstopil v 78. minuti.

Miha Zajc na tekmi Montpellier - Toulouse
Miha Zajc na tekmi Montpellier - Toulouse FOTO: Profimedia

Nedeljski vrhunec je bil derbi vodilnega Paris Saint-Germaina, ki ima zdaj 23 točk, in tretjeuvrščenega Marseilla, ki zaostaja za šest točk po porazu z 0:3. Parižani so vse tri gole dosegli v prvem polčasu, enega tudi prvi strelec lige Bradley Barcola, ki je zdaj pri osmih golih. Pri Marseillu je bil že v 20. minuti izključen Amine Harit.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zasedba iz Nice pa je poskrbela za prvi poraz Monaca v sezoni. Premagala ga je z 2:1. Breel Embolo je goste sicer popeljal v vodstvo, a so domači prek Evanna Guessanda in Gaetana Laborda poskrbeli za preobrat, ki ga je pri izidu 1:1 olajšala še izključitev Vandersona ob koncu prvega polčasa. Monaco sicer vsaj začasno ostaja drugi z 20 točkami.

Lyon in Auxerre sta se razšla z 2:2, Georges Mikautadze je dosegel oba gola za domače, Strasbourg pa je bil boljši od Nantesa s 3:1. Andrey Santos je zadel dvakrat.

Slovenski strateg Luka Elsner je v soboto z Reimsom izgubil proti Brestu z 1:2. Reims, ki ostaja pri 14 točkah, je prvič v sezoni izgubil doma, Brest, ki ima 13 točk, pa prvič zmagal v gosteh. Pred tem je predzadnji Angers gostil St. Etienne in ga premagal s 4:2 ter tako kot zadnji prišel do prve zmage v sezoni.

Lens pa je doživel svoj prvi poraz v sezoni, z 2:0 ga je ugnal Lille, oba zadetka pa so gosti dosegli šele v sodniškem dodatku. Najprej je Jonathan David v 98. minuti zadel z bele pike, v 102. pa je Mohamed Bayo postavil končni izid. Že v petek je Rennes z 1:0 odpravil Le Havre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.