Nogomet

Za občasnega reprezentanta Slovenije se zanimajo velikani iz Brazilje

Ljubljana, 04. 07. 2024 17.09 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
6

Andres Vombergar, ki je po letu dni v Združenih arabskih emiratih zapustil klub Ittihad Kalba, ima zdaj proste roke pri iskanju novega kluba. Čeprav so razmišljali o podaljšanju pogodbe, se to na koncu ni uresničilo. Vse kaže, da bi svojo kariero lahko nadaljeval v Braziliji, saj je že pritegnil pozornost večjih klubov v najbolj nogometni državi sveta.

Pred dnevi je zanimanje za argentinskega Slovenca izrazil brazilski Gremio, vendar to ni edini brazilski klub, ki si Vombergarja želi v svojih vrstah. Po poročanju tamkajšnjih medijev se za njegove usluge potegujeta tudi Corinthians in Vasco da Gama. Vsi trije klubi naj bi že začeli pogovore z njegovim agentom. Z zadnjim dnem junija mu je potekla pogodba s klubom iz ZAE Al Ittihadom.

Andres Vombergar v dresu slovenske nogometne reprezentance na tekmi proti ZDA
Andres Vombergar v dresu slovenske nogometne reprezentance na tekmi proti ZDA FOTO: AP

V svoji karieri je zbral 65 nastopov v prvi slovenski nogometni ligi v dresu Olimpije. Kasneje si je prislužil tudi vpoklic v reprezentanco Slovenije, za katero je nastopil trikrat.

Poleg zanimanja iz Brazilije je Vombergar zanimiv tudi za Genoo iz italijanske Serie A ter nekatere klube iz severnoameriške lige MLS. Njegova kariera se je začela v mladinskem pogonu argentinskega velikana River Plata. Leta 2017 se je preselil v Slovenijo, kjer je igral v dresu Olimpije. Igralca odlikujeta predvsem njegova tehnika in fizična moč.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klinček
05. 07. 2024 11.40
+1
Kek kaj čakaš? da nam ga drugi speljejo?!
Janez23
04. 07. 2024 17.56
+8
Lahko bi ga Kek vpoklical. Na evropskem prvenstvu naši napadalci niso dosegli niti enega gola. Še tista dva na štirih tekmah sta dosegla branilca. Glede na to, da se zanj zanimajo takšne ekipe, je zagotovo imel dobro sezono v Arabskih Emiratih. Vombergar je visok in soliden v igri z glavo, ima 29 let in je v najboljših letih.
Blue Dream
04. 07. 2024 19.18
+1
Pač kek je trmasto postavljal Šorarja v prvo postavao čeprav je bilo po dveh tekmah očitno da ni v formi
kvatebriga11
04. 07. 2024 19.39
+1
osiveli_ritmični_gimnastik
04. 07. 2024 20.14
+2
šporar je bistveno slabši celo od Lukakuja
gullit
04. 07. 2024 20.30
+2
Imate prav. Je zelo hvaležen napadalec, v vseh ekipah, vsaj vem za Olimpijo, zdaj pri arabcih, vmes za San Lorenzo, če se ne motim, je zelo dobro igral ter zadel veliko golov. Olimpiji je celo naslov prisvojil z odločilnim golom v zadnjih sekundah, minutah. Takega bi absolutno rabili. Ampak bo bitki...