Nogomet

VIDEO: Butcher še vedno jezen na Maradono

Glasgow, 18. 11. 2008 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Terry Butcher tudi po 22 letih še ni pozabil poraza proti Argentini in gola, ki ga je z roko dosegel Diego Armando Maradona.

Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona FOTO: Reuters

Človeške usode se pogosto nepredvidljivo križajo in tako bosta Anglež Terry Butcher in Diego Armando Maradona ponovno tekmeca. Leta 1986 je na svetovnem nogometnem prvenstvu Argentina v četrfinalu izločila Anglijo, največ zaslug za zmago pa je imel Maradona, ki je dosegel oba zadetka, Gavči pa so zmagali z 2:1. Vodilni gol je bil tisti, o katerem se govori še danes, saj ga je argentinska "desetka" dosegel z roko, ko je žogo boksnil mimo vratarja Petra Shiltona, sodniki pa tega niso opazili. Zadetek je recimo močno vplival tudi na režiserja Emirja Kusturico, ki je o Maradoni posnel dokumentarec, v njem pa pogosto zavrti ta gol in odločilne dogodke iz omenjene tekme in nogometaša označi kar "nogometnega boga".

Tudi Butcher tega zadetka in bridkega slovesa iz SP še ni pozabil. Vseeno pravi: "Tega mu ne bom nikoli oprostil, bilo se je hudo na takšen način posloviti od prvenstva. Maradona je zanesljivo najboljši nogometaš, s katerim sem se imel priložnost meriti v svoji karieri. Sicer pa bi rekel, da je najboljši igralec vseh časov Pele." Zdaj je Butcher pomočnik glavnega trenerja škotske reprezentance, s katero se bo Argentina pomerila v sredo na prijateljski tekmi. Maradona pa je prav tako sveže postavljeni argentinski selektor, ki bo v tej vlogi debitiral ravno na tej tekmi. Vseeno pa Butcher pravi, da je prav, da take legende, kot je Maradona ali pa Jürgen Klinsmann ali Marco van Basten, dobijo priložnost na selektorskem stolčku.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomislav Pu?nik
18. 11. 2008 15.23
zadetke kot je on bi morali drzat cim dlje od fuzbala
man.utd.rulz
18. 11. 2008 13.45
Jao Jao upam da bojo dali argentince na kake teste ker verjamem da jim bo tale narkomanček kaj vmešal v pijačo ali hrano :)
Flamer
18. 11. 2008 12.00
heheh kot selektor se ne bo obnesel...Maradona da nebo pomote.
saknukdhwkfnnkj
18. 11. 2008 11.57
Men ja pa model faca, boli ga kaj drugi mislijo o njemu .
Ulikses
18. 11. 2008 11.49
mah maradona je en šalabajzer...z njim je argentina na poti, da potone, kr tip nima blage....
murkoo
18. 11. 2008 11.03
in vrjetno mu bo spet zagrenil življenje:) ponovila se bo mora izpred 22 let