Nogomet

V lepotici kroga z devetimi zadetki City premagal Leicester, nova zmaga Arsenala

London, 26. 12. 2021 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
3

Nogometaši Manchester Cityja so v 19. krogu angleškega prvenstva premagali Leicester s 6:3. Branilec naslova in trenutno vodilna ekipa na Otoku ima po nepolnem krogu šest točk več od drugouvrščenega Liverpoola – njegov obračun z Leedsom je bil odpovedan zaradi številnih okužb igralcev z novim koronavirusom. Arsenal je prav tako zlahka opravil z Norwich Cityjem (5:0), Tottenham pa je s 3:0 odpravil Crystal Palace. V večernem obračunu je bil uspešen tudi aktualni evropski prvak Chelsea, ki je na gostovanju s 3:1 ugnal Aston Villo.

Varovanci katalonskega strokovnjaka Pepa Guardiole so silovito začeli obračun proti lisicam in "na dan obdarovanja" v prvih 25 minutah zabili kar štiri gole, potem ko so zadeli Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez, Ilkay Gündogan in Raheem Sterling.

Kazalo je na katastrofo Leicestra, ki pa je v drugem polčasu pokazal povsem drug obraz ter med 55. in 66. minuto po zaslugi Jamesa Maddisona, Ademola Lookmana in Nigerijca Kelechija Iheanachoja zmanjšal zaostanek na 3:4. Pri Manchester Cityju je nastal manjši preplah, 'mir v hišo' pa je prinesel Španec Aymeric Laporte, ki je prednost v 69. minuti povečal na 5:3, piko na i pa je v končnici tekme postavil Sterling.

Statistika tekme Manchester City vs. Leicester City
Statistika tekme Manchester City vs. Leicester City FOTO: Sofascore.com

Tottenham je v mestnem dvoboju na domačem terenu premagal Crystal Palace s 3:0. Za gostitelje so zadeli Harry Kane (32.), Brazilec Lucas Moura (34.) in Južni Korejec Heung-Min Son (74.). Ob tem velja omeniti, da je Kane dosegel že svoj deveti gol na tako imenovani "boxing day" in se na tovrstni lestvici izenačil z Robbiejem Fowlerjem.

Arsenal je v gosteh zanesljivo premagal Norwich s 5:0. Pri topničarjih je dva gola dosegel Bukayo Saka (6., 67.), po enega pa Škot Kieran Tierney (44.), Francoz Alexandre Lacazette (84.) in Emile Smith Rowe (91.).

Statistika tekme Aston Villa vs. Chelsea
Statistika tekme Aston Villa vs. Chelsea FOTO: Sofascore.com

Southampton je na obračunu proti West Hamu osvojil vse tri točke. Za gostujočo zasedbo so v Londonu zadeli Norvežan Mohamed Elyounoussi (8.), James Ward-Prowse (61.) in Poljak Jan Bednarek (70.), za domačo pa Jamajčan Michail Antonio (49.) in Alžirec Mohamed Said Benrahma (65.).

Chelsea je v gosteh premagal Aston Villo s 3:1 in se po točkah izenačil z drugouvrščenim Liverpoolom. Zasedba iz Birminghama je v odsotnosti trenerja Stevena Gerrarda, ki je zaradi okužbe v samoizolaciji, povedla v 28. minuti, potem ko je Reece James dosegel avtogol. Letošnji zmagovalci Lige prvakov so potrebovali le šest minut, da so izenačili po zadetku Italijana Jorginha z 11-metrovke, v drugem polčasu pa so dokončno strli odpor domače zasedbe. Najprej je v 56. minuti zadel robustni belgijski napadalec Romelu Lukaku, v sodnikovem podaljšku pa je po prekršku nad njim in dosojeni 11-metrovki svoj drugi gol zabil Jorginho.

Angleško državno prvenstvo, 19. krog (nedeljske tekme), izidi:
Manchester City – Leicester 6:3 (4:0)
Norwich – Arsenal 0:5 (0:2)
Tottenham – Crystal Palace 3:0 (2:0)
West Ham – Southampton 2:3 (0:1)
Aston Villa – Chelsea 1:3 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
27. 12. 2021 08.29
+1
Chelsea ima spet smolo s poškodbo, zato je trener menjal Silvo pa Kanteja. Oba sta spet poškodovana.
Vladimir.Krutov
26. 12. 2021 19.45
+5
Pep 2×tni doktor nogometa...
Iztok Sovdat
26. 12. 2021 20.42
+5