Nogomet

Sanchez: Po zaostanku smo se odlično odzvali, a na koncu je nekaj zmanjkalo

Heidenheim, 04. 10. 2024 07.43 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v uvodnem nastopu v novi sezoni Konferenčne lige doživeli minimalen poraz. Moštvo iz nemške Bundeslige Heidenheim je na koncu slavilo zmago z 2:1, a z malo več sreče za zeleno-bele bi bil lahko epilog dvoboja na jugu Nemčije drugačen. To je med drugim poudaril tudi strateg zmajev Victor Sanchez, ki ga veseli, da se je njegovo moštvo znova predstavilo v dobri luči.

Predvsem v prvih 30 minutah prvega polčasa so bili nemški nogometaši boljši tekmec od Olimpije. Svojo premoč so kronali že v šesti minuti z golom Adriana Becka, a v nadaljevanju ni manjkalo veliko, da bi gostje iz slovenske prestolnice domov prinesli vsaj točko. 

Po lepi kombinaciji rezervista Marka Bresta in strelca izenačujočega zadetka Alexa Blanca v 77. minuti je zadišalo po ugodnem razpletu za Ljubljančane, a le nekaj minut pozneje so domači preko mladega Wannerja z uspešno izvedeno enajstmetrovko le prišli do prvega kompleta točk v Konferenčni ligi.

Ljubljanski nogometaši so odigrali pogumno srečanje na jugu Nemčiji, a na koncu morali priznati premoč Heidenheimu.
Ljubljanski nogometaši so odigrali pogumno srečanje na jugu Nemčiji, a na koncu morali priznati premoč Heidenheimu. FOTO: AP

"To se rado dogaja neizkušenim moštvom, kot je naše. Govorim seveda o igranju na mednarodnem prizorišču. Prejeli smo prepoceni zadetek, se nato še nekaj časa lovili ter se, bolj kot se je tekma prevešala v sklepni del, počutili vse bolje na igrišču. Do izenačenja izida smo prišli povsem zasluženo, taktično smo se prilagodili v drugem polčasu in tekmecu povzročili precej težav. Škoda za tisto enajstmetrovko, a tako pač je v nogometu," je po tekmi povedal strateg Olimpije Victor Sanchez.

48-letnega Španca na klopi zeleno-belih veseli predvsem odziv igralcev po prejetem zgodnjem zadetku. "Tu smo zopet pokazali pravi značaj, karakter, če želite. Moramo se zavedati, da smo igrali proti odličnemu tekmecu, ki prihaja iz ene najmočnejših nogometnih lig na stari celini. Ta tekma je nov dokaz, da se lahko enakovredno kosamo tudi z boljšimi ekipami, a na koncu je vendarle nekaj zmanjkalo," je še dodal Sanchez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
04. 10. 2024 10.30
zmaga bi bila s slo sodniki ze videno xxl krat...
korcula1
04. 10. 2024 10.07
+2
Sodnik in var katastrofa
mackon08
04. 10. 2024 10.27
+2
Ja zdaj je sodnik kriv, ko pa jim v naši ligi sodijo penale, ki jih samo oni vidijo pa je vse ok. Ni Olimpijinega sodnika ni točk.
SamoPovemMojeMnenje
04. 10. 2024 08.51
+0