Nogomet

Ronaldo ostal brez trenerja, nov kandidat Pioli

Rijad, 17. 09. 2024 18.18 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
2

Savdijski klub Al Nassr, kjer igra portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, je v iskanju novega trenerja. Vodstvo kluba je s trenerskega stolčka razrešilo portugalskega strokovnjaka Luisa Castra. Po poročanju medijev je blizu prihoda v Rijad Italijan Stefano Pioli, nekdanji trener Milana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

63-letni Castro je lanskega junija prevzel bogato zasedbo iz Rijada, ki je v minuli sezoni zasedla drugo mesto v savdijskem prvenstvu. V novi sezoni je Al Nasr na treh tekmah dosegel eno zmago in dvakrat igral neodločeno ter je trenutno na sedmem mestu.

Castro je pred prihodom v Al Nasr vodil brazilski Botafogo, katarski Al Duhail, ukrajinski Šahtjar, v domovini pa med drugim Porto, Rio Ave in Vitorio Guimaraes.

Luis Castro in Cristiano Ronaldo
Luis Castro in Cristiano Ronaldo FOTO: AP

Portugalec je sicer tretji trener, ki je ostal brez dela po prihodu Ronalda in ostalih zvezdnikov v Al Nassr v začetku leta 2023: Sadio Mane, Marcelo Brozović, Anderson Talisca, Aymeric Laporte, Mohamed Simakan. Aprila lani je klub iz Rijada moral zapustiti Francoz Rudi Garcia, do Castrovega prihoda julija lani pa je ekipo začasno vodil Hrvat Dinko Jeličić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
17. 09. 2024 20.25
+5
Tam ni potrebno menjati trenerja. rešite se JOKICE RONČIJA, pa bo takoj bolje.
Luigi Taveri II.
17. 09. 2024 19.12
+10
Se je že začelo....najprej menjave trenerjev , potem bo na udaru jedilnik , potem si bodo pa prišli na jasno