Nogomet

Rijeka po zmagi nad Dinamom še upa na Ligo prvakov

Reka, 05. 07. 2020 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hrvaškem nogometnem prvenstvu je prvak že znan. To je vnovič zagrebški Dinamo. Zato pa v končnici sezone lige HNL kar štiri ekipe bijejo hud boj za drugo mesto, ki po novem prinaša kvalifikacije za preboj v laskavo Ligo prvakov. Hud spodrsljaj si je vnovič privoščil splitski Hajduk, ki je na Poljudu izgubil proti Osijeku (0:1). Rijeka slovenskega trenerja Simona Rožmana je po seriji slabših rezultatov tokrat zablestela in premagala stare-nove prvaka iz Zagreba (2:0).

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši zagrebškega Dinama so pred tednom dni tudi "matematično" še 14-ič v zadnjih 15 letih prvaki Hrvaške. 

V zadnjih 15 letih Dinamo ni bil prvak le pred tremi leti, ko je bila boljša Rijeka, ki jo je takrat vodil zdajšnji slovenski selektor Matjaž Kek.

V prejšnjem krogu so sicer le remizirali na gostovanju v Veliki Gorici, a tudi točka za izid 0:0 je bila dovolj, da so si šest krogov pred koncem priborili 21. naslov v samostojni Hrvaški in 25. v zgodovini. To sta jim omogočila zadnja poraza najbližjih zasledovalcev, Rijeka slovenskega trenerja Simona Rožmana je izgubila z 0:1 proti Slavenu Belupu v Koprivnici, Hajduk pa z 2:3 proti Lokomotivi v Zagrebu. Rijeka in Hajduk sta celo padla na četrto in peto mesto, prehitela sta ju Lokomotivain tudi Osijek.

Če je Hajduk po novi zaušnici in bolečem domačem porazu proti neposrednemu tekmecu Osijeku (0:1) še dlje od Lige prvakov, ob tem se močno trese tudi trenerski stolček Igorja Tudorja, pa na preboj med elito prek dodatnih kvalifikacij še naprej upa Rijeka našega trenerja Rožmana, ki je na Rujevici po odlični predstavi ugnala nove-stare prvake iz Zagreba. Oba zadetka je dosegel Antonio Čolak (2:0). 

Izida:
Hajduk - Osijek 0:1 (0:1)
Bočkaj 17.

Rijeka - Dinamo 2:0 (1:0)
Čolak 1., 55.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
06. 07. 2020 12.20
-1
prodana tekma... se vidi kdo komu placa..samo da ni hajduk pred njimi...sramota