Nogomet

Pulisic zrežiral ameriško zmago proti Boliviji

Dallas, 24. 06. 2024 09.37 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Christian Pulisic je dosegel gol in pomagal pri drugem, ko so Združene države Amerike zmagovito začele svojo kampanjo na letošnjem domačem nogometnem prvenstvu Copa America z zmago z 2:0 nad Bolivijo. Zmagal je tudi Urugvaj, ki je s 3:1 odpravil Panamo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ameriški kapetan Christian Pulisic je zadel izjemen zgodnji zadetek že v tretji minuti tekme, preden je tik pred polčasom v 44. minuti podal Folarinu Balogunu, ki je zadel za 2:0. "Leteli smo po igrišču z veliko intenzivnostjo," je dejal Pulisic po zmagi na stadionu AT&T v Arlingtonu v Teksasu. "Očitno nam je zgodnji zadetek zelo pomagal, a vse skupaj je bila precej dominantna predstava." Ameriški selektor Gregg Berhalter je svojo ekipo posvaril pred samozadovoljstvom proti bolivijski ekipi, ki je od leta 1999 v devetih prejšnjih izvedbah Cope Americe zmagala le eno tekmo. Zmagovito so turnejo odprli tudi 15-kratni prvaki iz Urugvaja, ki so pod selektorsko taktirko Marcela Bielse povsem prevladovali na tekmi proti Panami. Maximiliano Araujo je v 16. minuti popeljal Urugvaj v vodstvo z lepo izvedenim strelom v zgornji kot gola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Panamski vratar Orlando Mosquera je bil nemočen in pod silovitim pritiskom tudi v nadaljevanju, a je ubranil poskuse Urugvaja. Tudi po premoru se je izid 1:0 obdržal vse do 85. minute, ko je bil natančen Darwin Nunez. V 91. minuti se je izkazal Matias Vina, ko je z glavo v mrežo Paname preusmeril mojstrsko izveden prosti strel Nicolasa de la Cruza. V izdihljajih tekme je Panama le prejela nekaj zadoščenja, ko je Michael Amir Murillo zaključil hiter prodor z natančnim strelom. "V prvem polčasu smo bili boljši. V drugem polčasu so nadzorovali igro prvih 15 ali 20 minut," je dejal Nunez. "Malo smo trpeli, a smo z drugim golom spet napredovali in na koncu igrali dobro," je dejal strelec. "Zamudili smo veliko priložnosti. Toda iz napak se učiš in nikoli se nismo predali," je še dodal.

V skupini C imata ekipi ZDA in Urugvaja po tri točke, Panama in Bolivija sta brez.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.