Prva liga Telekom Slovenije

Hotić: Nikdar nismo nehali verjeti v naslov prvaka

Maribor, 18. 04. 2018 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prijetni dnevi v Ljudskem vrtu. Mariborski nogometaši so brez dvoma prebrodili krizo iz uvoda v spomladanski del sezone. Po remiju v Ljubljani so dosegli še tretjo zmago v nizu, po Celjanih in Kranjčanih so pred dnevi ukanili še Novogoričane, za vodilno Olimpijo pa devet krogov pred koncem sezone zaostajajo za pet točk. In kar je najvažneje, verjamejo v osvojitev naslova.

Dino Hotić je za uradno spletno stran mariborskega prvoligaša spregovoril o delovnih dnevih pred vstopom v zadnjo četrtino prvenstva: "Delamo še naprej na enak način, s popolno zavzetostjo in osredotočenostjo. Na vsakem treningu stremimo, da ponavljamo in ponavljamo zadeve, s konkretnostjo pri izvedbi v vsaki fazi, pri zaključkih akcij. Da skuša zabiti vsak igralec posebej, kar je bilo opazno tudi na zadnji tekmi." Uspelo je šestim različnim igralcem in med strelci je bil v Novi Gorici tudi 22-letni vezist. Tretjič v letošnjem prvenstvu. "Čakal sem ta gol in ga dočakal. Trener mi vedno govori, bodi v 16-metrskem prostoru, bodi pripravljen na zaključek. Na prejšnjih tekmah sem bil, pa se ni izšlo. A sem verjel, da bo prišla nova priložnost in je." Dočakali so tudi vijolični april. Dosedanji izkupiček: tri tekme, tri zmage. Mariborčani so zabili 14, dobili pa le dva zadetka. "Čakali smo, da prebijemo led. Da zmagamo eno tekmo, odigramo dobro in se vrnemo na staro pot." 

Dino Hotić na Anfieldu na tekmi proti Liverpoolu.
Dino Hotić na Anfieldu na tekmi proti Liverpoolu. FOTO: AP
Tekma s Celjem je za aktualne prvake pomenila prelomnico. "Verjeli smo ves čas, da zmoremo, staknili glave skupaj v slačilnici in se pogovorili o vseh zadevah. Garamo vsak dan, trud pa se izkazuje s prikazanim na igrišču in z rezultati," je za uradno spletno stran vijoličastih povedal Hotić. Naslednji izziv že v soboto: v krogu številka 28 gostovanje pri Aluminiju. Prenos na Kanalu A od 16.30. "Nismo dvomili, da lahko zmanjšamo zaostanek. In v nobenem trenutku nismo nehali verjeti v naslov prvaka. Sezona bo dramatična do konca, obeta se zanimiv finiš in naredili bomo vse, da pridemo prvi do cilja. Najprej pa seveda ostajamo z mislimi le pri prvi naslednji tekmi, proti Aluminiju smo že imeli neprijetne izkušnje in vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja na poti do želenega podaljšanja niza zmag," pravi strelec zmagovitega gola med zadnjim dvobojem v Kidričevem, ko smo 22.9. lani po razburljivi končnici zmagali s 3:2.

Dino Hotić Marko Šuler David Kovačič
Dino Hotić Marko Šuler David Kovačič FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
18. 04. 2018 19.27
+2
Domžalčani vam bojo dali po pip'ci!
CR7bognogometa
18. 04. 2018 18.50
+7
Sanja pujček o koruzi....
degenos
18. 04. 2018 16.53
-1
vsi pa ne morjo bit prvaki !! ta hotić se skoz neki napihuje pa Ljubljančan ...hehehe
franjoz
21. 04. 2018 08.14
+2
On se lahko napihuje se ima zakaj.Kaj pa ti samo neumni komentarji z polomljeno slovenščino!