Nogomet

Odločitev bo padla na Stamford Bridgeu

Barcelona, 29. 04. 2009 07.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Obračun velikanov na Nou Campu so pokvarili nogometaši Chelseaja, ki so z izjemno disciplino in taktično uspešno obrambno postavitvijo onemogočili virtuozno igro Barcelone. Napadali bomo tudi v Londonu, napoveduje Pep Guardiola, trener Kataloncev.

Michael Essien
Michael Essien FOTO: Reuters
Prvi polfinalni večer elitne lige prvakov nam ni prinesel velikih užitkov. 98.000 gledalcev je največji stadion v Evropi zapuščalo z grenkim priokusom, le tistih nekaj tisoč angleških fanov je bilo zadovoljnih, da njihovi ljubljenci na povratni obračun potujejo brez zaostanka. Barca prvič letos ni zatresla mreže pred svojimi navijači, potem ko je na vseh tekmovanjih skupaj zabila neverjetnih 136 golov! Ta podatek zgovorno priča, kakšen podvig je uspel varovancem nogometnega 'čarovnika' Guusa Hiddinka. Nizozemec na londonski klopi je svoje fante postavil na obrambne 'okope' s prvo in glavno nalogo – ohraniti mrežo nedotaknjeno, kar jim je na koncu, tudi po zaslugi izjemnega Petra Cecha, uspelo. Čeprav so domačini na njegova vrata sprožili 18 strelov in imeli kar 65 odstotkov igralnega časa žogo v svoji lasti, pa si večjih priložnosti niso priigrali. Premoč in napadi Barce so bili jalovi. "Barcelona igra čudovit nogomet, v katerem je ključno to, da dolgo držijo žogo. Tokrat si niso uspeli priigrati veliko priložnosti in ob tem moram čestitati tudi Petru Cechu, ki je svoje delo opravil odlično. V prvem polčasu smo imeli izjemno priložnost ob strelu Didierja Drogbaja, vseeno pa moramo priznati, da je bila Barcelona nevarnejša. Bili smo zelo pogumni. Želel bi si, da bi tudi sami imeli dalj časa v lasti žogo, a vedeti moramo, da smo igrali proti eni najboljših ekip sveta," je po tekmi novinarjem dejal Hiddink.


Petr Cech
Petr Cech FOTO: Reuters
Nizozemec je zadel s postavitvijo Joseja Bosingwe na levo stran obrambne linije, saj je Portugalec povsem onemogočil glavnega kreatorja večine Barceloninih letošnjih zmag Lionela Messija. Argentinec že na prvenstveni tekmi proti Valenciji ni deloval tako, kot smo ga bili vajeni skozi vso sezono, proti Chelseaju pa je bil na trenutke več minut neopazen. "Messija smo tokrat uspeli nevtralizirati. Bosingwa je opravil veliko delo, veliko pa mu je pri tem pomagal tudi Florent Malouda. Na eni tekmi se Messija da ustaviti, a ne verjamem, da bi se to lahko zgodilo dvakrat zapored," je dodal Hiddink.


Josep Guardiola
Josep Guardiola FOTO: Reuters

Barcelona v tem desetletju tretjič igra v polfinalu Lige prvakov, izplen pa je negativen. Na tej stopnici je dvakrat izpadla in enkrat napredovala. "Nikoli ni lahko igrati proti nasprotniku, ki se odloči, da ne bo igral nogometa. Ponosen sem na svoje igralce. Tudi v Londonu bomo zaigrali tako kot nocoj. Napadalno do zadnjega," povratni dvoboj na Stamford Bridgeu napoveduje Josep Gurdiola. V Londonu trener Barce ne bo mogel računati na dva pomembna člena v zadnji obrambni liniji, Rafael Marquez si je poškodoval meniskus in je sezona zanj že končana, njegova menjava Carles Puyol pa si je prislužil tretji rumeni karton in na povratni tekmi ne bo imel pravice nastopa.

Še pred sredinim obračunom v angleški prestolnici dvakratne evropske prvake čaka sobotni 'El Clasico' v Madridu, vse nas pa že nocoj drugi polfinalni dvoboj Lige prvakov. V angleškem derbiju bo branilec naslova Manchester United gostil Arsenal.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miha Zdolšek
29. 04. 2009 16.25
Barcelona bo tak zgubila da bo hudo
nightman
29. 04. 2009 15.31
kar neki vsi zdej govorijo o odlično obrambi chelsea na tej tekmi... če bi barca zadela tiste 100% šanse(Eto 2x pa Hleb) pol nebi pa noben govoru o odlični obrambi...
steve333
29. 04. 2009 14.47
Hiddink je reku da je v glavi že odigral obe tekmi z Barco, tak da ma vrjetno prpravleno kakšno presenečenje za povratno.
zike
29. 04. 2009 14.15
Chelsea se lahko zahvali švabu da je pustil grobo igro, ki je sevda šla na roko Chelseju.bosingwa bi si na začetku zaslužil čisti rumeni karton, Ballack pa absolutno 2 rumeni karton, da o penalu nad Henryjem sploh ne govorim.Podatek, da sta obe ekipi dobili po 2 rumena kartona medtem ko se je ena ekipa samo branila vsakemu človeku ki se vsaj malo spozna na nogomet pove vse kakšen je bil kriterij sojenja!
sbko
29. 04. 2009 12.33
doma pa bojo zmagal CHELSEA : )
gutman10
29. 04. 2009 10.58
na camp nou moraš igrati bunker, če bi ga bayern igral sigurno ne bi 4:0 izgubili... tak da je hiddink odlično opravil svoje delo
gigii_
29. 04. 2009 10.26
ja zdej so vsi samo glavni pa chelsea bunker pa nwn kaj vse ne..zdaj jim je chelsea dokazal da barca ni vsemogoča..in to vam je zanimivo da si barc podaja žogo na sredini igrišča v nedogled?po 10min je postalo dolgočasno ker sam nekaj podajajo..chelsea pa so to šli zelo taktično tako da barca ni imela šans .. CHELSEA 4ever
urbant
29. 04. 2009 10.07
lejte..prvo kot prvo:na nou campu ne moreš zasluženo zmagati in tudi ne moreš igrati napadalno pa če si najboljši ko ne gre. tak da tu se vidi kak trenerski maček je gus,ki bo verjetno postavil drugo taktiko v londonu,tak da ne mi tu z nekimi bunkerji ko to vse ekipe naredijo GO GO Chelsea
sottozero
29. 04. 2009 09.45
kristinatina 29.04.2009, 09:29 Poglej razmerje strelov...edino priložnost je imel drogba, ki pa se tokrat ni znašel...ćeprav je zame eden najboljših napadalcev. Pač navijaš za Chelsea...OK...tudi sam sem, ko je igral proti Lpool-u. A tokrat NI POKAZAL NIČESAR! Razen bunker seveda!
sottozero
29. 04. 2009 09.41
Šteje samo rezultat. A s tako igro si Chelsea ne zasluži napredovanja. V Londonu bo Barca imela več priložnosti. Če bo tako Chelsea igral doma, ga bodo izžvižgali. Ljudje plačujejo za NOGOMET in ne šah!
terminator25
29. 04. 2009 09.29
gremo chelsea, kva neki govorijo da niso igral nogometa, kdo pa je dal skor gol???? če bi tist zadev drogba kva bi pa poj govoril????da so mu miške pomagale!!?? blue is the colour
Anze Ambrozic
29. 04. 2009 09.28
kdor je gledu tekmo je chelsi igrau bunker in ni bila to nobena tekma zdej pa je vprašanje če bodo tud u londoni igrali bunker
KiNgKoNg
29. 04. 2009 09.21
Kaj tako leporečijo... Bunker so špilal!