Nogomet

Kurtić s Paokom izgubil v Marseillu, Bodö/Glimt presenetil Romo

Ljubljana, 07. 04. 2022 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić je s solunskim Paokom izgubil prvo tekmo četrtfinala Konferenčne lige na gostovanju pri Marseillu. Nekdanji evropski prvak je bil boljši z 2:1, Kurtić pa je odigral celo tekmo. Feyenoord in Slavia iz Prage sta se razšla z remijem (3:3), prav tako PSV Eindhoven v Leicestru (0:0). Norveška ekipa Bodö/Glimt je še tretjič v sezoni presenetila Romo Joseja Mourinha (2:1).

Več videovsebin
  • Vrhunci prvih tekem četrtfinala Lige Evropa
    10:53
    Vrhunci prvih tekem četrtfinala Lige Evropa
  • Vrhunci prvih tekem četrtfinala Konferenčne lige
    12:14
    Vrhunci prvih tekem četrtfinala Konferenčne lige
  • Eintracht Frankfurt - Barcelona 1:1
    01:00
    Eintracht Frankfurt - Barcelona 1:1
Marseille - Paok
Marseille - Paok FOTO: Sofascore.com

Francozi so bili ves čas boljši tekmec in bi si zaslužili višjo zmago. Zapravili so veliko priložnosti, medtem ko je grška ekipa izkoristila svojo edino. Po prvem polčasu je bilo 2:0 za Marseille, gola sta dosegla Gerson v 13. (dišalo je po nedovoljenem položaju, a v Konferenčni ligi VAR-a ni) in Dimitri Payet v 45. minuti, zadetek nekdanjega francoskega reprezentanta je bil zelo lep. Na začetku drugega dela pa so gosti izenačili, strelec gola je bil Omar El Kaddouri, ki je na igrišče prišel po odmoru. Jasmin Kurtić je odigral celo tekmo in si ob koncu prislužil rumeni karton.

Feyenoord in Slavia iz Prage sta se razšla z izidom 3:3, gosti so izenačili v peti minuti sodniškega podaljška, tudi drugi nizozemski predstavnik v četrtfinalu PSV Eindhoven je remiziral, a je z izidom 0:0 v Leicestru po prvi tekmi zagotovo bolj zadovoljen kot ekipa iz Rotterdama.

Norveška ekipa Bodö/Glimt je še tretjič v sezoni presenetila Romo. Ekipi sta bila skupaj že v skupini, Norvežani so prvo tekmo doma dobili kar s 6:1, nato pa še remizirali v Rimu. Očitno se ekipa Joseja Mourinha na teh tekmah ni dovolj naučila, saj se je tudi tokrat znašla na kolenih. Tokrat je sicer povedla, a so domači v drugem polčasu prišli do preobrata in napovedali, da nameravajo biti tudi na povratni tekmi trn v peti Italijanom.

Bodo/Glimt - Roma
Bodo/Glimt - Roma FOTO: Sofascore.com

Izidi, četrtfinale, 1. tekme:
Feyenoord - Slavia Praga       3:3 (1:1)
Sinisterra 10., Senesi 74., Kokcu 86.; Olayinka 41., Sor 67., I. Traore 95.

Bodo/Glimt - Roma              2:1 (0:1)
Saltnes 56., Vetlesen 89.; Pellegrini 43.

Leicester - PSV Eindhoven      0:0

Marseille - Paok Solun         2:1 (2:0)
Gerson 13., Payet 45.; El Kaddouri 48.
(Jasmin Kurtić je za Paok odigral celo tekmo, prejel je rumeni karton)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.