Nogomet

Drama v savdskem prvenstvu: Ronaldo zabil v 7. minuti podaljška, a ...

Ljubljana, 19. 10. 2024 12.38 | Posodobljeno pred 47 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cristiano Ronaldo navdušuje z zavidljivo strelsko formo v novi sezoni savdskega nogometnega prvenstva. Legendarni Portugalec je poskrbel za novo zmago svoje ekipe. Ronaldo je za Al Nassr v sedmi minuti sodniškega dodatka imel enajstmetrovko in jo tudi zanesljivo izvedel za 2:1. Le minuto pred tem so tekmeci izenačili. Toda ni bilo še konec drame. V sodnikovem podaljšku se je zgodila izključitev, domači so zadeli okvir vrat, razveljavljen je gol, prišlo je do prerivanja med igralci, na koncu pa zmaga Ronalda in druščine v velikem derbiju savdskega prvenstva in po štirih zaporednih zmagah ostaja na drugem mestu.

Spomnimo, savdski klub Al Nassr, kjer igra portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, je pred dnevi odpustil portugalskega strokovnjaka Luisa Castra. Na mesto prvega trenerja je takrat imenoval 58-letnega Italijana Stefana Piolija, nekdanjega trenerja Milana, ki je z Ronaldom in druščino nanizal štiri zaporedne zmage in že diha za ovratnik vodilnemu in hkrati aktualnemu prvaku Al Hilalu. 

Ronaldo, ki bo 5. februarja prihodnje leto praznoval svoj 40. rojstni dan, je zabil gol na zadnjih štirih klubskih tekmah. Skupaj je v tekoči sezoni na sedmih prvenstvenih tekmah dosegel šest golov.  Trenutno ima z Al Nassrjem pogodbo do konca letošnje sezone, klub pa je izrazil željo, da pogodbo s portugalskim napadalcem podaljša. Poleg klubske kariere Ronaldo ostaja aktiven tudi v portugalski reprezentanci. Kljub svoji starosti je namignil, da si želi nastopiti na svetovnem prvenstvu leta 2026 ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prejšnji trener Castro je dobil nogo po slabem uvodu v sezono. Portugalec je klub prevzel julija lani, a mu ni uspelo osvojiti naslova prvaka. Al Nassr je končal na drugem mestu za Al Hilalom.

Izid:
Al Shabab - Al Nassr 1:2 (0:0)
Al Hassan 90.; Laporte 69., Ronaldo 90./11m

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Luigi Taveri II.
19. 10. 2024 13.25
-1
Ronaldo .......prvi ,ki bo izvajal več kot 200 enajstmetrovk
Luigi Taveri II.
19. 10. 2024 13.26
+0
HALAcR7
19. 10. 2024 13.30
Palček je il prvi ,ki je osvojil svetovno z enajstmetrovk,prva država ,ki je dobila tolikl enajstmetrovk,