Nogomet

Čez lužo bo priplavala velika riba, Napoli bo ostal brez svojega talismana

Toronto, 29. 12. 2021 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga MLS bo dobila novega zvezdnika. Vse kaže, da se bo iz Neaplja v Toronto preselil kapetan Napolija in eden prvih zvezdnikov italijanske Serie A Lorenzo Insigne. 30-letniku se trenutna pogodba izteče ob koncu sezone, nove pa zaradi nestrinjanja z višino plače ne želi podpisati. Tako bo kariero skoraj zagotovo nadaljeval v Kanadi, kjer bo na leto prejemal kar 11 milijonov evrov.

Lorenzo Insigne se bo pri 30 letih na višku svoje moči zelo verjetno preselil v Kanado, kjer bo igral za Toronto FC.
Lorenzo Insigne se bo pri 30 letih na višku svoje moči zelo verjetno preselil v Kanado, kjer bo igral za Toronto FC. FOTO: AP

Ker ima Lorenzo Insigne do izteka pogodbe le še pol sezone, se bo lahko že januarja začel z morebitnimi snubci dogovarjati za poletni prestop brez odškodnine. Čeprav se je pričakovalo, da bo italijanski reprezentant nadaljeval v Evropi, saj ima pri 30 letih pred seboj še vsaj nekaj sezon na najvišjem nivoju, si bo nov izziv najverjetneje poiskal v ligi MLS. 

Kot poroča Fabrizio Romano, je Toronto Insigneju namreč ponudil sanjske finančne pogoje, ki mu jih pri Napoliju niso mogli. Na sezono naj bi prejemal kar 11 milijonov evrov, ob tem pa bi lahko še dodatne štiri milijone in pol zaslužil z morebitnimi bonusi. Podpisal bo petinpolletno pogodbo. 

Kot je še dodal italijanski strokovnjak za prestope, bodo morali pri Torontu, če si bodo želeli, da odmevna selitev uspe, sprostiti nekaj plačnega prostora. V ta namen naj bi prekinili pogodbo z napadalcem Jozyjem Altidorjem, ki je na sezono bogatejši za sedem milijonov evrov. Ob tem naj bi nekdanji ameriški reprezentant prejel 4,5 milijona odpravnine. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zanimivo bo videti, kako se bodo na prestop odzvali vročekrvni navijači Napolija. Insigne namreč v prestolnici Kampanije velja za pravo nogometno božanstvo. Član kluba je že od mlajših selekcij naprej, za prvo moštvo pa neprekinjeno nastopa od leta 2012. V tem času je zabeležil že 415 nastopov v vseh tekmovanjih, ima pa kar 114 zadetkov in 91 asistenc. 

Vknjižil je tudi 53 nastopov za italijansko reprezentanco, za katero je desetkrat meril v polno. Poleti je z Azzurri postal tudi evropski prvak.

Stopil bo v velike čevlje

Pred njim je od Italijanov v Torontu močan vtis pustil še en bivši reprezentant Sebastian Giovinco, ki je v Kanado odšel kot član Juventusa leta 2015. Za Toronto je nastopal do januarja 2019. V svoji prvi sezoni je Giovinco osvojil nagrado za najboljšega posameznika lige MLS, obenem je dosegel največ zadetkov, in sicer 22. Dve sezoni zatem je Torontu prinesel tudi naslov prvaka. 

Giovinco ima tako na Kanado zagotovo lepe spomine, a je rojaka opozoril, da prestop v ligo MLS prinaša tudi negativne posledice. "Vse je odvisno od tega, kaj si želiš. V Torontu je lepo živeti, a se moraš zavedati, da kot nogometaš izgineš z radarja. Name so pozabili vsi. Če ti to ne predstavlja težav, je Kanada izkušnja, ki bi jo priporočil vsakomur," je Insigneju svetoval Giovinco.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
29. 12. 2021 11.47
+3
smesen naslov...kaj je 11mio. eur letne place da insigne preplava atlantik?