Nogomet

Mariborčani se iz Bolgarije vračajo z minimalnim zaostankom

Plovdiv, 11. 07. 2024 22.00 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Anže Mlakar
Komentarji
0

Na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa so nogometaši Maribora v bolgarskem Plovdivu izgubili proti Botevu. Domačine je v prednost popeljal Anthony Ujah, izid je poravnal Pijus Širvys, za končnih 2:1 pa je v 74. minuti zabil Nikola Iliev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem krogu evropskih kvalifikacij so Celjani upravičili vlogo favorita in na gostovanju pri estonskih prvakih slavili s 0:5, nogometaši Brava pa so na domačih tleh presenetljivo klonili proti valižanski ekipi Connah's Quay Nomads z 0:1. Mariborčani z žrebom niso imeli toliko sreče, saj pred njihovim gostovanjem v bolgarskem Plovdivu izrazitega favorita ni bilo.

V uvodnih minutah so varovanci Anteja Šimundže pokazali, da si želijo pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu priboriti čim boljše izhodišče, kljub dobri otvoritvi tekme pa so prvi zapretili domačini. Po predložku Ivelina Popova je bil v kazenskem prostoru vijoličastih najvišji Anthony Ujah, prišel do strela z glavo in ob pomoči prečke premagal Ažbeta Juga.

Nogometaši Maribora so se po prejetem zadetku hitro pobrali in se osredotočili na iskanje izenačujočega zadetka. Tega so dočakali v 19. minuti, ko je iz velike razdalje sprožil Pijus Širvys in premagal Matveija Igonena, ki je ob strelu litovskega reprezentanta slabo posredoval in žogo spustil v svojo mrežo.

Slavje Pijusa Širvysa
Slavje Pijusa Širvysa FOTO: Damjan Žibert

Tri minute kasneje je po izjemni solo akciji za preobrat in nekajsekundno veselje vijoličastih poskrbel Hilal Soudani, njegov zadetek pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. V nadaljevanju so ponovno zapretili domačini, Mariborčane pa je v 30. minuti po močnem strelu Jamesa Eto'oja rešila prečka.

Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice je med odmorom v slačilnici ostal Soudani, namesto njega pa je v igro vstopil Etienne Beugre, ki je v 53. minuti stresel levo vratnico domačega vratarja. Približno 16.000 gledalcev, ki je spremljalo tekmo na stadionu v drugem največjem bolgarskem mestu, je naslednjo priložnost videlo v 73. minuti, ko je Ujah nastreljal zunanji del mreže.

Nekaj trenutkov kasneje so bili domačini ponovno nevarni. Samuel Akere je po lepem prodoru podal pred mariborska vrata, tam pa je bil na pravem mestu Nikola Iliev, ki je domačine ponovno popeljal v prednost. Bolgari so do zadnjega sodnikovega žvižga uspešno zadržali minimalno prednost in na koncu slavili z 2:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kvalifikacije za Ligo Evropa, 1. krog, izid: 

Botev Plovdiv - Maribor 2:1 (1:1)
Ujah 9., Iliev 75.; Širvys 19.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.