MotoGP

Pri Ducatiju želijo več konkurenčnih dirkačev

Ljubljana, 12. 05. 2009 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rdeči so reorganizirali inženirje, spremenili elektroniko in rekrutirali Troya Baylissa za testiranje, saj želijo pomagati vsem petim dirkačem do dobrih rezultatov.

Stoner je edini konkurenčen Ducatijev dirkač.
Stoner je edini konkurenčen Ducatijev dirkač. FOTO: Reuters

Medtem ko je Casey Stoner zmagal na uvodni dirki sezone v Katarju in novinec Mika Kallio navdušil s predstavo na poltovarniškem ducatiju, so imeli težave Nicky Hayden, Niccolo Canepa in povratnik v razredu motoGP Sete Gibernau. Haydnov nekdanji inženir Cristhian Pupulin je prav zato prevzel novo vlogo – analiziral bo podatke z vseh petih motociklov rdečih. Položaj vodje Američanove ekipe pa bo prevzel Juan Martinez, ki se od Kawasakija vrača k Ducatiju.

Testnemu dirkaču se bo ta teden v Mugellu pridružil tudi trikratni svetovni prvak v prvenstvu superbike.
Testnemu dirkaču se bo ta teden v Mugellu pridružil tudi trikratni svetovni prvak v prvenstvu superbike. FOTO: Reuters

Da bi težave razrešili, so povabili trikratnega svetovnega prvaka v razredu superbike Troya Baylissa, da se pridruži testnemu dirkaču Vittorianiju Guareschiju v Mugellu ta teden. Pri Ducatiju bodo testirali razvoj in spremembe elektronike pred dirko za Veliko nagrado Francije to nedeljo.

Stoner je od prihoda 800 kubičnih motociklov leta 2007 edini Ducatijev konkurenčen dirkač, šef ekipe Livio Suppo pa je odločen, da se mora to čim prej spremeniti. "Po dirki v Jerezu, ki je bila fantastična za Caseyja in zelo težavna za Nickyja, smo imeli nekaj sestankov, kjer smo analizirali tehnično in organizacijsko strukturo moštva. Naš cilj je izboljšati predstavo vseh naših dirkačev. Prišli smo do zaključka, da po začetku sezone dirkači niso uspeli izenačiti dobrih rezultatov z zimskih testiranj, zato je morda to pravi trenutek za spremembe." Suppo dodaja, da je GP9 še vedno mlad motocikel in da imajo letos prvič kar pet dirkačev na štartni vrsti. "Iz teh dveh razlogov smo se odločili, da se moramo osredotočiti bolj na koordinacijo vseh zbranih podatkov z dirk, saj nam bo to omogočilo boljšo usmeritev razvoja."

Američan je zadovoljen z novo vlogo svojega nekdanjega inženirja.
Američan je zadovoljen z novo vlogo svojega nekdanjega inženirja. FOTO: Reuters

Tudi svetovni prvak iz leta 2006 upa, da mu bodo spremembe pomagale. "Mislim, da bo meni in drugim Ducatijevim dirkačem to močno koristilo. Cristhian Populin se bo odslej posvečal analizi podatkov, kar bi mi moralo pomagati pri odpravi težav." Hayden ni mogel prehvaliti podpore ekipe in priznal, da jim mora sedaj dokazati, da je vreden sedeža. "Ne morem reči, da nisem imel za seboj dobre ekipe, saj je vzpodbudno videti moštvo, ki se resnično trudi, da bi mi pomagalo do uspeha." Američan še dodaja, da je ekipa v tem športu zelo pomembna, rezultat pa je odvisen predvsem od dirkača. Upa še, da bo ekipi kmalu privozil dober rezultat.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxmany
12. 05. 2009 20.31
Če samo en voznik dosega rezultate to zame ni konkurenčen motor. potem bi lahko rekl da je so vsi nule s Haydenom, Melandrijem, Capirossijem na čelu. pa ja! sicer pa ja, svaka čast Stonerju da zna prpelat tak motor kam na stopničke.
duke-boy
12. 05. 2009 19.56
krivecm... joj daj nehaj s takimi neumesnimi kot da je rossi vse... nimaš pojma kak je ducati agresiven motor... če bi dučeja rossi peljal tak dobro kot ga vozi stoner vsaka mu čast!
KR2007
12. 05. 2009 19.09
naj se vrne Bayliss
mzurry
12. 05. 2009 16.53
DUCATI je že konkurenčen samo rabijo samo še enga "desca" da bo to petardo ukrotil na asfaltu kar jim zaenkrat slabo uspeva.... tako kot to počne THE DOHTAR pri yamahi.... pša kaj jamrajo saj imajo letos dirkača ki se bo vozil na "odličnem" 4mestu....
xxmany
12. 05. 2009 16.44
Mogoče na tem planetu ni tazga k je Stoner ki bi dobro vozil Ducatija ! Da pa bomo na splošno lahko rekl da tazga na planetu ni bo mogu osvojit 8 naslovov. Do tega pa je še daaaaleč. Če sploh ! Sicer pa Ducati nej nardi konkurenčen motor pol se pa zna situacija z ostalimi vozniki izbolšat. Do takrat lahko računajo izključno na Stonerja.
Majkl Najt
12. 05. 2009 14.19
@ krivecm Dragi moj....takega kot je Casey na tem planetu preprosto ni....Lahko pa da je kje drugje...Galaksij je malo morje....
supreme@mail386.com
12. 05. 2009 12.36
krivecm@....ne ga srat !!!
krivecm
12. 05. 2009 12.25
Mogli bojo met človeka z imenom THE DOCTOR in je stvar rešena ;)
supreme@mail386.com
12. 05. 2009 11.06
Ze spet prekopiran clanek iz motogp strani !!!!! bravo 24ur