MotoGP

Dovizioso kljub slabi formi 'nabrušen' v Assnu: Padci me niso potrli, a nujno potrebujem dober rezultat

Assen, 28. 06. 2018 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkači razreda motoGP so že zbrani v nizozemskem Assnu, kjer se bo jutri (prenos na VOYO od 9.00) s prostimi treningi začel že osmi dirkaški konec tedna v letošnji sezoni. S slabo popotnico je na legendarno dirkališče pripotoval aktualni podprvak Andrea Dovizioso, ki je na zadnjih štirih dirkah vknjižil kar tri točkovne ničle. Italijan se zaveda, da potrebuje dober rezultat, če se želi vrniti v boj za naslov prvaka.

Andrea Dovizioso na zmago čaka že vse od uvodne dirke v Katarju. Skupno je v letošnji sezoni Ducati zmagal na treh od sedmih dirk. Kako bo na osmi v Assnu?
Andrea Dovizioso na zmago čaka že vse od uvodne dirke v Katarju. Skupno je v letošnji sezoni Ducati zmagal na treh od sedmih dirk. Kako bo na osmi v Assnu? FOTO: motoGP
Dirkači, ki se v letošnji sezoni borijo za naslov svetovnega prvaka v elitnem motociklističnem razredu, že nestrpno čakajo, da se po dveh tednih znova usedejo na svoje motocikle in začnejo pripravljati na nedeljsko dirko za VN Nizozemske v Assnu. Še z večjo nestrpnostjo osmi dirkaški konec tedna v letošnji sezoni pričakuje aktualni svetovni podprvak Andrea Dovizioso. Italijan, ki se je v lanski sezoni vse do zadnje dirke za naslov prvaka boril z Marcom Marquezom, v letošnji sezoni še ni uspel ponoviti lanske izjemne sezone. Čeprav je na dirki v Le Mansu naznanil, da ostaja član Ducatija vse do konca leta 2020, ga je v zadnjih tednih povsem zasenčil moštveni tekmec Jorge Lorenzo, ki je dobil zadnji dve dirki v Mugellu in Barceloni. Oba dirkača tovarniškega moštva Ducati sta tako v letošnji sezoni zbrala 66 točk, kar je 49 manj od aktualnega prvaka in vodilnega v prvenstvu Marqueza. In oba se zavedata, da se bosta težko vmešala v boj za naslov, a v isti sapi dodajata, da je do konca sezone še dovolj dirk, da ta zaostanek izničita. 
Celoten dirkaški konec tedna v Assnu si boste lahko v živo ogledali na VOYO in Kanalu A. S prenosi začnemo v petek, kjer si boste lahko od 9.00 dalje ogledali prva dva prosta treninga v vseh treh tekmovalnih razredih. V soboto in nedeljo pa tudi s prenosom na Kanalu A sledijo kvalifikacije in seveda dirke v vseh treh razredih. Ne zamudite!

Kljub pozitivni usmerjenosti se Dovi tudi zaveda, da bo treba začeti zbirati točke, saj je prepričan, da je svoj 'bonus' odstopov za letošnjo sezono že izkoristil. Italijan je namreč v letošnji sezoni slavil na uvodni dirki v Katarju, nato pa na naslednjih šestih dirkah vknjižil kar tri padce (Jerez, Le Mans in Barcelona), kar je že več kot v celotni lanski sezoni, v kateri dirk ni končal zgolj v Argentini in Valencii. Prav zaradi tega Andrea nujno potrebuje uspešen konec tedna v Assnu, kjer je sicer nazadnje na odru za zmagovalce stal leta 2014, ko je osvojil drugo mesto, kar je njegov najboljši rezultat na legendarnem dirkališču v enajstih sezonah, kolikor jih nastopa v elitnem motociklističnem razredu. 

Dovi je prepričan, da se Jorgejem še nista rekla zadnje v bitki za naslov prvaka.
Dovi je prepričan, da se Jorgejem še nista rekla zadnje v bitki za naslov prvaka. FOTO: motoGP
"Ponavadi potrebujem nekaj časa, da prebolim padec in odstop na dirki. Podobno je bilo po dirki v Barceloni, kjer sem storil neumno napako kot v Le Mansu in se sam izločil iz bitke za visoka mesta. Sedaj sem imel nekaj časa, da razmislim o vseh teh napakah na zadnjih dirkah in da preprečim, da se ne bi ponovile. Stoodstotno sem osredotočen na ta dirkaški konec tedna," je uvodoma za italijanske medije pred prihodom v Assen dejal dirkač moštva Ducati. "Iz vsake situacije je treba črpati pozitivne stvari, tudi po padcu ali odstopu. Jorge je že na dveh zaporednih dirkah dokazal in pokazal, da imamo najboljši motocikel v prvenstvu, sedaj je le pomembno, da to pokažem tudi jaz. Ves čas smo hitri in na vrhu, sedaj je treba to dokazati še v Assnu, ki sicer tradicionalno ni naša steza," zaključi Dovizioso, ki se zaveda, da steza veliko bolj ustreza Hondi in Yamahi, ki je, zanimivo, zadnjo zmago dosegla prav na lanski dirki na Nizozemskem, ko je konkurenco ugnal Valentino Rossi. Kako bo tokrat? Spremljajte nas na Kanalu A in VOYO in dobili boste odgovore na vsa vprašanja. 
VN Nizozemske
VN Nizozemske FOTO: 24ur.com

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Achilleus
28. 06. 2018 13.18
-1
nightifly, jezdimirr...vama je zmanjkalo bedarij na podstresju??? Vedno sem mislil, da sta motivacija drug drugemu.
krnekilojz
28. 06. 2018 13.20
+7
in kje imaš v tem postu kakšen zapis od teh dveh, ki ju omenjaš? Očitno je tudi tvoje podstrešje počlo pod pritiskom.
Achilleus
28. 06. 2018 14.18
-2
lojze...ce sta tebi prijatelja, mi ni mar! Se enkrat preberi in mogoce..mogoce bos razumel!!! Bluzer rumen.
krnekilojz
28. 06. 2018 14.37
+5
bom popustil, tudi tla nehajo škripati pod nogami od blondinke, ker pametnejši popusti
Achilleus
28. 06. 2018 15.37
-2
lojze, če bi tako razmišljal, ne bi komentiral. Torej je laganje pri rumenih kar navada. Nič novega...Ko boš dobu 10tko se kaj oglasi, do takrat pa raje drži jezik nazaj.
krnekilojz
28. 06. 2018 16.22
+5
glej ti si obični in niti ne ne vem kako dober provokator in s teboj se iti neko debato je brezpredmetno, ker si miselno na ravni neometane stene. Ko boš ti dobil 10 iq točk se bom pa mogoče menil s teboj, do takrat pa ....
Achilleus
28. 06. 2018 19.52
-10
Kaj nisi rekel, da se ne boš prerekal??? Stoj za svojimi izjavami...ne bodi tako vodljiv in klečeplazen. To te ne pelje daleč. Končno pa tudi Lojzka ne bo zadovoljna s tabo.
najvsivedo
29. 06. 2018 09.08
+4
lojz...Prav imaš ta je bolan na komentarje jezdija in nigtiflya ...potem jih pa kar izziva in išče na vseh člankih ki so za Moto Gp.
Honday
29. 06. 2018 22.34
+3
Ahil ima že skoz votlo podstreho...hehehe
AS1983
28. 06. 2018 11.05
+10
Dovizioso je največje razočaranje do sedaj, po moje tudi letos ne bo prvak, do sedaj ima samo en naslov v razredu 125ccm leta 2004, nikoli pa še ni zmagal v Assnu
krnekilojz
28. 06. 2018 11.15
+35
Sem večni Rossist in mu privoščim 10. naslov ampak v tem trenutku ne vidim nobenega dirkača, ki bi lahko preprečil MM novi naslov. Upam, da se motim in dohtar preseneti ampak je res malo možnosti za to. Dovi pa pomojem tok blizu naslovu, kot je bil lani, ne bo nikoli več.
AS1983
28. 06. 2018 11.36
+15
Profesormarck
28. 06. 2018 11.42
+13
jebalvisvoju
28. 06. 2018 14.00
+9
krnekilojz .. moram priznat da me je tvoj komentar konkretno presenetil.. vedno se bockamo glede najboljih dirkacev.. ampak tale tvoj realen komentar.. vsa cast.