MotoGP

Bagnaia na domačo dirko s pomočjo bergle

Mugello, 08. 06. 2023 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič, Eva Koderman Pavc
Komentarji
3

Dirkači razreda MotoGP se ta vikend mudijo v italijanskem Mugellu, kjer jih zopet čaka pestro dogajanje v paddocku. Zmagovalca VN Italije bo dala že 6. preizkušnja te sezone. Stanje v skupnem seštevku je precej izenačeno, trenutno vodilni Italijan Francesco Bagnaia ima namreč le točko prednosti pred drugouvrščenim Marcom Bezzecchijem, ki jih ima 93. Domača dirka za vodilna dirkača bo tako minila tudi v boju za prvo mesto na lestvici. Moči se bodo merile na stezi, četrtkov medijski termin pa je zagotovo minil v prednosti Bezzecchija, saj je Bagnaia pred medije prišepal s pomočjo bergle.

Motociklistična karavana se po tritedenskem premoru vrača v polnem zagonu. VN Italije se je začela s četrtkom, ki je tradicionalno bolj miren, dirkači imajo več časa na razpolago, kar pomeni, da imajo novinarji veliko dela. Na medijskem terminu so se tako zvrstili vsi akterji, ki se bodo borili na sobotni kratki sprint dirki, nato pa še na tistem glavnem nedeljskem dejanju vikenda, VN Italije. 

Francesco Bagnaia
Francesco Bagnaia FOTO: motogp.com

Še pred tem je petkov dan rezerviran za prve proste treninge, v soboto dopoldan pa bodo dirkači opravili še s kvalifikacijami. Ko je v prostor, namenjen intervjujem, vstopil Francesco Bagnaia je vsem prisotnim najprej padlo v oči, da je pri hoji uporabljal berglo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nič kaj posebnega, bi lahko dejali, če ne bi šlo za Italijanovo domačo dirko, poleg tega je tudi v poziciji, ko v skupnem seštevku brani prvo mesto. Kljub vsemu je bil dirkač dobre volje in vidno nasmejan odgovarjal na naša vprašanja. Spomnimo, Italijan si je pri tem, ko ga je ob poskusu prehitevanja na dirki v Franciji zbil Maverick Vinales, zlomil eno od kosti v gležnju. Takrat je italijanska ekipa (Ducati Lenovo Team) pojasnila, da ne gre za težjo poškodbo in da bo pripravljen za naslednjo preizkušnjo, ki je že pred nami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In tako je danes povedal: "Dobro smo delali, nisem še 100-odstotno pripravljen, sem pa zelo blizu tega. To pomeni, da vse skupaj ne bi smelo preveč vplivati na moje dirkanje. Bomo videli, zelo sem vesel, da sem tukaj, gre za eno izmed mojih ljubših prizorišč, enega izmed mojih najljubših vikendov v sezoni. Pripravljen sem na vse navijače, upam, da jih bo zares veliko. V lanskem letu je bilo tukaj na žalost nekoliko manj ljudi. Pa da vidimo, če jih bo letos kaj več." Razlog za slab obisk so bile zasoljene cene vstopnic, kako je letos, bomo raziskali. Odlično vzdušje si torej obeta tudi naša ekipa, poleg tega se pričakuje kar nekaj navijačev iz Slovenije. Današnje zatišje je zagotovo obet za pester motociklističen vikend.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bandit1
08. 06. 2023 18.27
+3
To je njihovo delo, so plačanci, kot Roglič, toliko denarja in gremo. O Janezu ki je plačanec v Švici za 3 jurje na mešalcu ne pišete nič ? Zanimajo vas samo milijonarski plačanci v nogometu, ......ostali plačanci so 00000
Tenma
08. 06. 2023 17.32
-14
Ha ha ha ha, še en izgovor zakaj ni dosegel dobrega rezultata :D To znajo samo v dukatiju...
blue_cat
08. 06. 2023 15.17
-18
Super...spet da je spet vrstni red dirkacev.... Vidim, da se od vceraj ni nic spremenilo.