Šport

Modri super Mario

Amsterdam, 05. 10. 2007 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dinamo je z zmago 3:2 na Amsterdam Areni ugnali nekdanje evropske klubske prvake Ajax in se tako uvrstil v ligo UEFA.

Trener Branko Ivanković je našel dober recept za nasprotnika.
Trener Branko Ivanković je našel dober recept za nasprotnika. FOTO: Kanal A

Zagrebškem nogometni prvaku Dinamo je uspel veliki meta, saj so varovanci Branka Ivankovića – Profesorja zmleli nekdanje evropske klubske šampione, Ajax Amsterdam (3:2).

Hrvaški mediji so se sicer zadnje tedne ukvarjali z ravpitim šefom kluba Zdravkom Mamićem – Maminjom, ki je s svojo kontroverznostjo med drugim tudi verbalno napadal predstavnike sedme sile, ki bodo svojo pravico iskali celo na sodišču.

Zagrebški poslovnež pa je dobil povračilo za vse vloženo. Njegovi fantje so namreč po sila skromnih predstavah v ligi in napadnju medijev, presegli sami sebe in se prebili v ligo UEFA.

Po prvi tekmi, ko so na domačem Maksimirju izgubili z 0:1 se je zgodba zdela skorajda nemogoča. Kljub vsemu pa se je zgodba zavrtela v drugo smer. Modri so namreč že v prvem polčasu prek zadrskega virtuoza Luke Modrića z 11-metrovke povedli z 1:0, nato pa uspešno branili rezultat vse do začetka podaljškov. Potem je vnovič na sceno stopil novinec Mario Mandžukić in z dvema zadetkom dokončno pokopal vse upe Ajaxa. Nizozemci so bili prepričani, da bo tekma imela zgolj formalni značaj in da je zadetek v Zagrebu praktično že pomenil napredovanje. Naši južni sosedi pa so imeli drugo računico, ki se jim je izšla, tako da tudi dva zadetka ekipe iz Amsterdama, oba je dosegel Klaas Jan Huntelaar, nista ekipe iz amsterdamske arene rešila izpada.

Prvi ime dvoboja Mario Mandžukić
Prvi ime dvoboja Mario Mandžukić FOTO: Reuters

Zagrebški nogometaši, katerih prvo ime je bil zagotovo Mandžukić, pa sedaj mrzlično pričakujejo torkov žreb lige UEFA. Predsezonska prodaja naturaliziranega Hrvata Eduarda da Silve – Duduja in branilca Vedrana Čorluke – Čarlija, se tako ni izkazal za usodnega. In Mamić bo lahko vnovič "galamil" po svoje, počel kar se mu bo zljubilo in novinarje zmerjal po mili volji, čeprav je zoper njega zaradi napačno izbranih besed in groženj, že prijavila novinarka enega izmed hrvaških dnevnikov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

purgi77@yahoo.com
05. 10. 2007 13.06
Bravo Dinamo, čestitke pa tudi najboljšim navijačem BBB za njihovo fanatično navijanje skozi celo tekmo na Amsterdamski Areni!!!
badabum
05. 10. 2007 12.40
Zajcek : kaj pa ti pišeš?!?1 Ajax je to sezono ( in prejšnjo tudi) kanta za nabijanje.Domžalčani, bi imeli dobre možnosti za preboj, če bi igrali proti Ajaxu. KEr to ni niti A od Ajaxa izpred 5-9 let.Prodali so vse kar je bilo dobro,pripeljali nesposobne igralce in sedaj so tam kjer so.
zajcek21@email.si
05. 10. 2007 11.05
iz te zgodbe naj se slovenski klubi naucijo kaj! ČE bi naši igrali proti ajaxu bi izgubili že pred tekmo!