Šport

Matthiasson pomahal železarjem

Jesenice, 14. 01. 2008 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejist Jesenic Markus Matthiasson, ki si je na petkovi tekmi strgal križne vezi, je najverjetneje že izgubljen za letošnjo sezono.

Švedski hokejist Markus Matthiasson, eden izmed nosilcev igre Acronija z Jesenic, je najverjetneje že končal letošnjo sezono. Na petkovi tekmi v ligi Ebel proti Linzu si je Šved strgal križne vezi.

Matthiasson, sicer drugi najučinkovitejši "železar" v tej sezoni, je poškodbo kolena staknil v sedmi minuti tekme proti Linzu minuli petek. Današnja preiskava z magnetno resonanco je potrdila sum o strganih križnih vezeh, končna diagnoza, po posvetu zdravnikov, pa bo znana v torek, so sporočili iz kluba.

Strgane križne vezi pomenijo, da bo moral Matthiasson najverjetneje na operacijo, nakar ga čaka šestmesečna rehabilitacija. "V klubu smo vsekakor žalostni zavoljo te poškodbe, kajti Matthiasson je glavni motor te ekipe in ga bomo še kako pogrešali. Ne glede na njegovo trenutno poškodbo smo mu ponudili pogodbo za prihodnjo sezono, o tem ali bo ostal na Jesenicah ali ne, pa se bo odločil v naslednjih dneh," je dejal predsednik jeseniškega kluba Dimitrij Piciga.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hot-shot69
14. 01. 2008 17.38
Res nimamo sreče...