Šport

Marič prestal operacijo

Ljubljana, 19. 10. 2007 15.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Biatlonec Janez Marič je v Ljubljani prestal operacijo kolena in se bo na smuči vrnil šele čez dva meseca.

Tudi slovenski biatlonci so že v pričakovanju začetka nove zimske sezone in svetovnega pokala, ki se začne čez dober mesec dni v finskem Kontiolahtiju. Moški del slovenske reprezentance se trenutno pod taktirko trenerja Uroša Velepca pripravlja na ledeniku Dachstein v Avstriji, reprezentantke pod vodstvom Tomaša Kosa pa vadijo v Obertiliachu.

Janez Marič je moral na operacijo kolena in bo izpustil uvodni del sezone svetovnega pokala.
Janez Marič je moral na operacijo kolena in bo izpustil uvodni del sezone svetovnega pokala. FOTO: POP TV

Na pripravah pa ni najboljšega slovenskega biatlonca zadnjih let Janeza Mariča, ki je moral zaradi težav s kolenom v kratkem času že na drugo operacijo. Eno operacijo je Gorenjec prestal že julija, vendar je bilo hitro jasno, da bo moral še nekrat pod nož. Predvidoma bi morali drugi operativni poseg opraviti že septembra, nato so datum prestavili na 17. oktober, vendar je prišlo v laboratoriju do nepredvidenih težav in operacija je bila prestavljena na ta teden.

Iz travmatološke klinike v Ljubljani prihajajo vzpodbudne novice, da se rana lepo celi. "Celice, ki so jih vzgojili v laboratorijskih pogojih, so mi operativno vstavili k hrustancu desnega kolena. To naj bi pospešilo obnovitev in rast hrustančne osnove, ki je bila pred tem že kritično načeta in obrabljena. Trenutno še ne morem stopiti na nogo, čeprav lahko koleno že prepogibam. S fizioterapevti delam razgibalne vaje, v naslednjem tednu pa bom odšel še na rehabilitacijo v toplice. Vsaj dva meseca bo trajala moja postopna vrnitev k smučem in puški," je povedal Marič.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.