Šport

Majdičeva šesta

Davos, 08. 12. 2007 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska smučarska tekačica Petra Majdič je v Davosu v klasičnem teku na deset kilometrov osvojila šesto mesto.

Petra Majdič je v Davosu zasedla odlično šesto mesto.
Petra Majdič je v Davosu zasedla odlično šesto mesto. FOTO: Reuters

Slovenska smučarska tekačica Petra Majdič (+31,7) je na tekmi svetovnega pokala v Davosu v klasičnem teku na deset kilometrov osvojila šesto mesto.

Potem ko je začela nekoliko počasneje, na prvem vmesnem času je bila šele 18., je spet tekla vse hitreje in na 3,3 kilometra postavila že osmi čas. Nato je znova sledilo nekaj nihanja, res pa je, da so bile vsaj v prvem krogu tekačice precej izenačene. Po osmem in dvanajstem času na 6,6 in 7,8 kilometra, je Dolanka v zaključku znova odtekla svoj tek in se v cilju s šestim mestom vnovič veselila uvrstitve med najboljših deset.

"Ja reciva, da sem zadovoljna tako tako. Sicer je mesto uvrstitve dobro, a nisem povsem zadovoljna, kako sem do tega prišla. Start je bil preprosto prepočasen. Če pridelaš na prvih 1,2 kilometra 14 sekund zaostanka, je to enostavno preslabo. V primeru, da bi bil start boljši, si upam trditi, da bi lahko prišla med najboljše tri. Sicer ne z lahkoto, a prav gotovo bi se dalo," je povedala Majdičeva, ki bo v nedeljo prvič po dolgih letih znova tekla v štafeti. "Bomo videli kako bo. Začela bo Maja Benedičič, ker je skupina velika in je težko teči svoj tek, jaz pridem na vrsto kot druga, kjer bom skušala napasti na vso moč," je še dodala Majdičeva.


Zmagala je lanska zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Finka Virpi Kuitunen pred Norvežanko Vibeke Skofterud in Finko Aino Kaiso Saarinen ter Norvežanko Kristin Stoermer Steira, ki sta si razdelili tretje mesto.

Virpi Kuitunen je zmagovalka tekaške preizkušnje v Davosu.
Virpi Kuitunen je zmagovalka tekaške preizkušnje v Davosu. FOTO: Reuters

"Bila sem že zelo nestrpna in sem komaj čakala dirko. Precej časa je že minilo, odkar sem tekmovala in dejansko nisem vedela kaj pričakovati. Prvi krog sem tekla malo bolj zadržano, nato pa sem bolj pritisnila na plin in odlična uvrstitev je tu. Včeraj sem se dobro počutila, danes niti ne, zato sem sprva tekla bolj počasi. Potem ko sem videla, da gre dobro, pa sem pridobila samozavest. Kljub temu si nisem mislila, da bom zmagala," je v cilju povedala zmagovalka Kuitunenova.

V nedeljo bodo v Davosu na sporedu štafetne preizkušnje, tokrat po dolgem času tudi s slovensko zasedbo. Majdičevi se bodo v Švici pridružile Maja Benedičič, Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek, ki bodo v Davos pripotovale neposredno s tekme celinskega pokala.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.