Nogomet

Valencia prepričljivo prek turških prvakov

Bursa, 15. 09. 2010 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španska Valencia je novo sezono Lige prvakov odprla naravnost sanjsko, saj so Španci na vročem gostovanju v Bursi gostiteljem zabili kar štiri gole ter se tako veselili prvih treh točk.

Trener španske Valencie Unai Emery po tekmi prvega kroga Lige prvakov proti turškemu Bursasporu, ki so jo gostje iz Španije dobili gladko s 4:0, ni mogel prehvaliti odlične predstave svojih varovancev.

Unai Emery
Unai Emery FOTO: Reuters

Festival zadetkov v turških vratih se je začel po strelu argentinskega vezista Tina Coste, ki je dosegel pravi evrogol ter svoji ekipi zagotovil začetno prednost, ki pa se je do konca srečanja še povečala. Pozneje so zadeli še Aritz Aduriz, Pablo Hernandez in rezervist Robert Soldadao. "Bursaspor je močna ekipa, ki igra na visokem nivoju, a ker smo imeli mi žogo v naši posesti, niso prišli do veliko priložnosti za igro, mi pa smo izkoristili svoje,“ je po tekmi za Super Deporte izjavil Emery in dodal: "Že na prvi tekmi smo se predstavili v izjemni luči in si postavili trdne temelje za nadaljevanje tekmovanja, ki je eno izmed najtežjih na svetu.“

Prvi zadetek na tekmi je dosegel mladi Argentinec Tino Costa.
Prvi zadetek na tekmi je dosegel mladi Argentinec Tino Costa. FOTO: Reuters

Za konec je strateg Netopirjev izpostavil tudi igro mladega Tina Coste: "Je igralec, ki potrebuje veliko prilagajanja na igro in prav takšne tekme so zato najbolj dobrodošle, da bo dosegel nivo, ki ga od njega vsi pričakujemo.“

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.