Nogomet

VIDEO in FOTO: Inter na Camp Nou z lepo popotnico

Milano, 20. 04. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na prvi polfinalni tekmi nogometne Lige prvakov sta se na stadionu Giuseppe Meazza pomerila Inter in Barcelona. Izbranci Joseja Mourinha pa so slavili s 3:1.

Zaradi vulkanskega prahu, ki se te dni širi iz islandskega ognjenika Eyjafjallajökull in tako ovira zračni promet v večjem delu Evrope, so bili nogometaši Barcelone v Milano primorani pripotovati z avtobusom. Nogometaši so se v letošnji sezoni LP že srečali, saj so si v skupinskem delu delili skupino. Na tekmi v Milanu sta se ekipi razšli brez zadetkov, na stadionu Camp Nou pa je bil domača ekipa boljša z 2:0. Trener Kataloncev Pep Guardiola zaradi poškodbe ni mogel računati na usluge Andresa Inieste, se je pa zato v ekipo vrnil Zlatan Ibrahimović. Prav slednji je vse do lanske sezone nosil dres Interja, na septemberski tekmi osmine finala je od nekdanjih navijačev doživel koncert žvižgov, enak sprejem pa je doživel tudi tokrat.

Na drugi strani trener Interja karizmatični Jose Mourinho v ekipi ni imel branilca Davida Santono, zaradi poškodbe noge pa ni bilo niti vratarja Francesca Tolda. Inter je šel v polfinalno tekmo z dobro popotnico, saj so v domačem prvenstvu proti Juventusu dosegli pomembno zmago, za zdaj pa so v igri za za trojno krono, saj so se že uvrstili v finale italijanskega pokala. Na drugi strani Barcelona v domačem prvenstvu pred glavnim rivalom Realom iz Madrida vodi le še za točko, na tekmi z Espanyolom pa so zgolj remizirali.

Barcelona je do prve polpriložnosti prišla že po vsega dveh minutah tekme, ko je Pedro žogo poslal v kazenski prostor, kjer bi jo bolje lahko izkoristil povratnik po poškodbi Ibrahimović. V 4. minuti so imeli svojo priložnost tudi domači nogometaši, ko je poizkušal Milito. V 12. minuti si je rumen karton prislužil Eto'o, ki je skušal žogo odvzeti Keitaju. V 17. minuti je imel Inter stoodstotno priložnost. Eto'o je z roba šestnajstmeterskega prostora dobro streljal na gol Valdesa, a se je vratar Kataloncev izkazal z izjemno obrambo. Do odbite žoge je prišel Milito, ki je imel stoodstotno priložnost, a je grdo zgrešil. V 19. minuti so Katalonci uspeli izigrati Interjevo obrambo, Maxwell je prodrl po levi strani in žogo poslal do Ibrahimovića, ki je ni uspel sprejeti, na pravem mestu pa je bil Pedo, ki jo je natančno pospremil v gol. Že v 27. minuti bi domači izid lahko poravnali, v prodoru je bil izjemno razpoloženi Milito, ki je po odlično prejeti žogi s strani slabo meril barcelonino mrežo. A kar ni uspelo Militu, je v 30. minuti popravil Sneijder. Eto'o je žogo po desni strani poslal do Milita, slednji pa je bil obkrožen kar s tremi nogometaši Barce, zato je žogo podal do Sneijderja, na katerega je katalonska obramba povsem pozabila, zato italijanski napadalec ni imel težkega dela.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo domačih, ko je po samostojnem predoru poizkušal Pandev, a je bil premalo natančen. A kar ni uspelo Pandevu je v 48. minuti popravil Maicon. Slednji žoge sicer ni najbolje sprejel, a jo je vseeno uspel potisniti v Valdesovo mrežo. V 50. minuti je porumenel Puyol, ki tako ne mogel zaigrati na povratni tekmi. Šele v 53. minuti je prvi strel na gol uspel sprožiti tudi Messi, ki so ga Interjevi branilci nocoj uspeli povsem razorožiti. Na svoj račun  je v 61. minuti prišel tudi nocoj izjemno razploženi Milito, ki je imel že številne priložnosti. Po podaji Sneijderja z glavo je  Milito zadel z vsega nekaj metrov. Igralci Barcelone so sicer zahtevali nedovoljeni položaj, toda stranski sodnik zastavice ni dvignil. V 78. minuti je iz prostega strela poizkušal Messi, a je bil Cesar na pravem mestu. Barca je nato še nekoliko pritisnila, a se je Inter povsem zaprl. V 82. minuti je porumenel še Stanković, ki tako ne bo zaigral v Barceloni. V 86. minuti je imela Barcelona še zadnjo priložnost, ko je bil pri žogi Piquet, a jo je iz kazenskega prostora odbil Lucio.

Izid:

Inter - Barcelona 3:1

Pedro 19., Sneijder 30., Maicon 48.,  Milito 61.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (939)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jfink
21. 04. 2010 18.30
tooooo adzuriii
messi.thebest
21. 04. 2010 18.27
messi.thebest
21. 04. 2010 18.27
In tako se lahko cel teden veselijo vsi pristaši Interja,a naslednji teden in napredovanja Barce pa se bomo lahko še dlje veselili pristaši Kataloncov!!!!!
MEMI56
21. 04. 2010 18.23
ej saj sneijder ni italjanski napadalec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MitraljezovDarko
21. 04. 2010 17.12
Dober dan Interja in slab dan Barcelone!!!!! Mislim da je Inter odigral sanjsko tekmo, ki je ne bo mogel vec ponovit. Svoje so pa dodali se sodniki!!!!!!!!!!!!!
mare.miami
21. 04. 2010 16.51
Maščevanje bo duplo v Barceloni...
blacknwhite
21. 04. 2010 15.40
ok fani barce naj povdarim da sem sam velik pristaš barce ampak včeraj kaj se je dogajalo? inter je povsem zasluženo zmagal res da je kočljiv 3 gol ampak ok sodniki se tui lahko zmotijo kar se tiče messija ni mogel nič se je vidlo da ga vsi držijo na distanci da pa ne omenjam alvesa se je vidlo da ni mogel prav nič....ampak kot je rekel Lovrinho17 čez teden dni bo znano kdo je in kdo ni!! pa vso srečo barci ;) LP
Lovrinho17
21. 04. 2010 14.36
Poglejte nima smisla da se zdej tukaj prerekamo, ker končni odgovor o potniku v finale bomo dobil šele čez en teden v Barceloni
Frosty83
21. 04. 2010 14.22
MoToFaN 21.04.2010, 09:18 -11 inter je boljši? Ma djte no. Zegnarji so in nič več. Zdj se bojo pa itak čist zaprli na povratni tekmi. Tipično italijansko. Če bi blo kej pravice, bi moral biti največ remi,oziroma barca bi morala zmagat. Tako govorijo strokovnjaki. Sodnik je pa za na odpad. 2 čiste 11m in brezveze dodeljen karton za puyola! Da sploh ne omenjam nedovoljenega položaja ob tretjem golu če ti nisi butl pol pa tudi ne vem... tu se jasno vidi, da vidiš samo barcelono pa nič drugega, interju tudi niso vse sodili tako kot bi bilo treba, ampak ti tega ne boš omenil... rajši si poglej igro vsakega posameznika pri barci pa pol komentiraj...
Spela Vehar
21. 04. 2010 13.24
okej prvo: glejte posnetke po tekmi in malo poslušajte komentarje zraven od človeka, ki se spozna: nimate kaj rečt: inter je taktično fenomenalno odigral, tako uigrane in čvrste obrambe že dolgo nism mela priložnost videt, protinapadi so pa bli, dokler ni balotelli pršu v igro, perfektno in zelo hitro izvedeni, tako da je barca kr "puščala" pri svojem lovljenju na ofsajde. -kar se sodnikov in sojenja tiče, mislem, da so odsodili super, razen parih ofsajdov ampak kot je že gost povedov in kot vam bo povedal vsak, ki je kdaj sodil, je glede na to kolk fuzbal napreduje zelo težko vsakič videt ali je bil ofsajd ali ne. naprimer pri golu je mogu sodnik ob izgubljeni žogi barce takoj laufat v drugo stran in ni bil čisto v liniji, sploh pa smo šele na ponovljenem posnetku po 3xnem ogledu vidli, kolikšen je ofsajd sploh bil. zelo majhen, pa še res je, da so militu zapiskali en ofsajd ko bi bil popolnoma sam pred vratarjem barce tko da se prbližno to izenači. -glavni sodnik pa: puyol je oviral milita in bil pri tem, če se prav spomnim zadnji obrambni igralec barce...če bi milito takrat ob neoviranju prišel do žoge bi bla to gol šansa (upam da se zavedate da je tud to rumeni karton) -penali: pa kje živite: po tekmi so ene 3x pokazali ponovljeni posnetek, ko je sneijder sicer bil za alveshem in je tudi najprej izgledalo kot štart od zadaj ampak se je v ponovljenem posnetku jasno videlo, da je umaknil noge in alvesha sploh ni zadel. očitno nekateri ne znate prenest tega, da se tudi vsehvaljena barca, ko jim zagusti, poslužuje simuliranih padcev. -in ker barcelona ni navajena zgubljat se je pol tudi buskecu malo strgalo pa je čisto po pravici dobil rumenega, interjevi igralci so bli pa celo tekmo pametno tiho in so barco ubili na najboljši možni način, s tem, da so jim zabil 3 gole. -in še to: vsi jokate glede sojenja, ko pa je lani barca na isti način premagala chelsea, ste bli pa tiho... -da so res najboljši, bodo morali pa barcini nogometaši dokazat na nou campu....mi je pa všeč, da ni kdo začel bluzit da so utrujeni od vožnje z avtobusom ubogi reveži, ker jim gotovo tudi tam ni nič manjkalo. ker očitno se na to obešajo vsi naši mediji, kakor da je barca pripotovala najmanj na traktorju na leseni prikolici:)
10100111001
21. 04. 2010 13.15
inter je mel na svoji strani sodnika, barca pa nezemljana in čarovnika tak da je pravično :DDDD
jimmy84
21. 04. 2010 12.56
zakaj brišejo komentarje kake majo..
Blaž Kukenberger
21. 04. 2010 12.46
dj bt pameten ti man_utd_fan.me zanima kku bi ti igral č bi te en skuz podiral pa da bi blo brez favla.Sam z gulfujo je inter zmagala drgač pa KAJ BO INTER BARCA JE ZAKON GREMOOOOOOOOO BARCA!
dondino
21. 04. 2010 12.40
Jao čista sodniška tekma na strani interja...ne mi govort da ni k take prekrške so delal pa niso nobenga kartona dobil na strani interja (edin stankovič)...pr barci pa so jih takoj fasal oškodovani so bli za 11metrovko tist gol k ga je dosegu milito je biu v čistem ofsajdu...tko da čisto razočaranje nad sodniki...ampak to je nogomet in pri tej igri je zlo težko neki pametovat...Lep pozdrav**
SARSAL99
21. 04. 2010 12.19
inter je imel sodnika na svoji strani
man_utd_fan
21. 04. 2010 11.57
kje je mesii hahahah kdo sploh je to ? hahahha ne mi glumit z enim nezaemljanom hahah mu se manka do igralca dosti dosti dosti žgancev!
Niko Brgan
21. 04. 2010 11.41
Vsi sovražniki Barce, priznali ali ne, zadnji gol je iz Offsajda(Prepovedan položaj)! Čeprav je bil lani chelsea oškodovan za 4 penale, zgleda da se vrača to Barci:S Komaj čakam povratno tekmo in upam na pošteno sojenje =) lp!
tovarišinajuriš
21. 04. 2010 11.30
... chelsea_17 21.04.2010, 10:29 - sicer nima veze z nogometom,ampak prosim te nehaj mrcvarit ljubljeno mi slovenščino...
jimmy84
21. 04. 2010 11.23
za tako tekmo si uefa ne sme dovoliti da pošlje sodnike iz iste države kot je mourinho,to se pač ne dela..svaka čast interju,res,če majo pa sodnike na svoji strani,pa res znajo presenetit pa it naprej...tist ofsajd bi vidu usak houdre u 3.mladinski ligi,tko k je usakmu jasn,d bi ob 2-1 inter šou na camp nou pokakan kot real recimo..ajdi
...1108...
21. 04. 2010 11.20
TOOOOOOOOOO FORZA INTER TOOOOOOOOOOO