Šport

Krimovke s slabo predstavo do prvih točk

Niš, 08. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v prvem krogu evropske lige prvakinj v gosteh premagale srbski DIN iz Niša s 24:23.

DIN Niš - Krim Mercator 23:24(14:9)

Ljubljanske rokometašice so letošnjo premierno tekmo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju končale s tesno in srečno zmago. Izbranke Toneta Tislja so v polni dvorani Čair v prvem polčasu bolj ali manj prevladovale in si priigrale pet golov prednosti, v nadaljevanju pa so z bledo predstavo postavile pod vprašaj končno zmagoslavje. V sami končnici ne preveč kakovostnega obračuna so z veliko sreče in kančkom sodniške pomoči dosegle prvi točki v ligi prvakinj.

Krimovke so začele v silovitem slogu: po šestih minutah igre je bil izid 3:0. Obramba 5-1 je bila na zelo visoki ravni in praktično nerešljiva ovira za domače igralke, igra v napadu pa dokaj tekoča. Gostiteljice so prvi gol dosegle šele v osmi minuti in vse do prve polovice prvega dela bile povsem v senci tekmic iz slovenske prestolnice. Ljubljanska igra po sijajnem začetku sicer ni bila več tako učinkovita in tekoča, na srečo pa so tudi gostiteljice delale veliko tehničnih napak in zaradi tega zaostale za štiri gole (2:6).

V drugem krogu bo ljubljanska ekipa na domačem igrišču gostila norveški Tertnes, tekma pa bo v soboto, 15. januarja, v dvorani na Kodeljevem.

Najbolj krizne trenutke v prvem polčasu je ljubljanska ekipa imela med 14. do 20. minuto. V tem obdobju je Tiselj nekoliko premešal uvodno zasedbo. Te okoliščine so bile voda na mlin domače ekipe, ki je v 19. minuti izenačila na 6:6. Zadrega ljubljanske ekipe je bila kratkotrajna. Z vstopom Anje Frešer je igra slovenske ekipe znova postala udarna, tako da je v 22. minuti prednost znova znašala tri gole prednosti (9:6). V zadnjem delu prvega polčasa so Ljubljančanke prevladovale in si priigrale pet golov prednosti (13:8 in 14:9).

V drugem polčasu so gostiteljice pritisnile na vso moč in uspel jim je pravi preobrat. Na krilih glasnih so se v 38. minuti približale na dva gola zaostanka (14:16). Nekdanja vratarka galjeviške ekipe Branka Jovanovič je v prvih petnajstih minutah drugega polčasa dobesedno zaklenila svoja vrata, s serijo obramb - med drugim je ubranila dve sedemmetrovki - je skupaj s 35-letno Ljiljano Kneževič zrežirala pravi preobrat. Gostiteljice so se s pridom izkoristile slabo predstavo gostij iz Slovenije, v 47. minuti so izenačile na 17:17, le tri minute kasneje pa prvič tudi povedle z 19:18.

Ljubljanska ekipa je bila v zadnjih desetih minutah na hudi preizkušnji. S solidno obrambo 5-1 in dvema zaporednima goloma Bodneve so v 53. minuti znova povedle za dva gola (21:19), toda v nadaljevanju so znova padle in štiri minute pred koncem znova zaostajale 21:22. V sklepnih minutah razburljivega dvoboja se je tehtnica za končno zmago nagibala na obe strani, več sreče pa so imele slovenske igralke. Največ zaslug za zmagoslavje si lastita vratarka Dinujeva, ki je poldrugo minuto pred koncem z odličnim posredovanjem preprečila zanesljiv zadetek gostiteljic ter Bodneva, ki je v končnici tekme sama držala korak z gostiteljicami in praktično sama osvojila prvo zmago.

_____________________________________________

Izjava po tekmi

Tone Tiselj, trener Krima: "Trener srbske ekipe je pripravil sijajno taktiko, igro naše ekipe je analiziral do najmanjših podrobnosti. Domača ekipa je v drugem polčasu z bojevito in srčno igro nadoknadila zaostanek petih golov, tekmo pa so v sami končnici odločile individualne sposobnosti mojih igralk."

_____________________________________________

Dvorana Čair, gledalcev 3.000, sodnika: Rancik in Beno (oba Slovaška)
DIN Niš: A. Jovanovič, Kostič, Vintila 3, Čampa, Mičič 2, Kneževič 7 (1), Lakovič 1, Andrušenko 4, B. Jovanovič, Kaliničenko 5 (1), Savkovič, Stojanovič, Ivanko, Rokič 1
Krim Mercator: Farkaš, Derepasko 3 (2), Jacenko 5, Vergeljuk 3, Doler, Bodneva 8, Dinu, Oder, Kurent, Tomanovič, Frešer 3, Sjukalo 1, Čečkova 1, Dajčman
Sedemmetrovke: DIN Niš 3 (2), Krim Mercator 3 (2)
Izključitve: DIN Niš 6, Krim Mercator 6 minut
Rdeč karton: /

SORODNI ČLANKI