Košarka

Sekulić: O Dončiću ne vemo še ničesar

Ljubljana, 18. 06. 2024 23.53 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, še vedno pa ni jasno, ali se ji bo pridružil tudi prvi zvezdnik Luka Dončić, ki je končal nastope v finalu lige NBA.

Luka Dončić je po porazu na peti tekmi finala z Bostonom priznal, da je fizično načet od ostrega ritma tekem in nasprotnikove obrambe, ter dodal, da bo odločitev o nastopu v slovenski reprezentanci sporočil čez dva dni, ko ga v ZDA čakajo medijske obveznosti.

Selektor Aleksander Sekulić je novinarjem na popoldanskem treningu v dvorani Tivoli povedal, da zaradi časovne razlike iz ZDA še nima novic o Luki Dončiću ter dodal, da bo odločilni faktor pri njegovem prihodu ali odpovedi zdravstveni karton. Tudi Vlatko Čančar je spregovoril nekaj besed o Dončiću. Najprej je priznal, da tekem sredi noči ni gledal, ampak si jih je zjutraj ogledal v posnetku, nato pa je dodal: "Nikomur ne moremo zameriti, če ne pride v reprezentanco, še posebej po taki sezoni, kot jo je imel Luka. Če Luka rabi počitek, naj si ga vzame."

Po treningu je iz slovenskega tabora prišla slaba novica. Zaradi poškodbe stopala je reprezentanco zapustil Tibor Mirtič. Poškodoval se je na ponedeljkovem večernem treningu, naslednje jutro je opravil zdravniški pregled, ki je pokazal stresni zlom druge stopalnice desne noge. Se pa je zato reprezentantom v Tivoliju pridružil Aleksej Nikolić, novi član Cedevite Olimpije, ki je dobil prost dan, saj je s partnerico postal očka hčerki Dori.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V reprezentanci je trenutno trinajst igralcev: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Mike Tobey, Vlatko Čančar, Jan Špan in Luka Ščuka.

Slovenija bo do odhoda v Pirej 30. junija odigrala tri prijateljske tekme. V nedeljo, 23. junija, se bo v Vilniusu pomerila z Litvo, dva dni kasneje se bo z istim tekmecem srečala v Stožicah, 28. junija pa jo v Ljubljani čaka še obračun z Brazilijo.

Na olimpijskih kvalifikacijah bo Slovenija v skupinskem delu igrala s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 6.), v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo križala z Grčijo, Egiptom ali Dominikansko republiko.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
19. 06. 2024 11.16
+1
Jaz sem za to, da športniki tekmujejo le popolnoma zdravi. Saj niso gladiatorji. Niti niso Jezus, da bi trpel muke za potešitev kavčarjev!
cool1
19. 06. 2024 10.09
+3
Čez dva dni vam bo povedal, tako kot je rekel novinarju v US.... Kaj tu ni jasno ?
Wild west
19. 06. 2024 08.38
+1
Naši odbojkaši,konstanta in kvaliteta tudi če kdo manjka,brez naturaliziranih igralcev❤️👍
Wild west
19. 06. 2024 08.34
+1
🤔če Luke ne bo,potop,huda reprzentanca,jaz bi si po zelo naporni sezoni raje privoščil Krk, kar pomeni podpisal linč. Sicer tudi Pogi in Rogla ne hodita na vse te mitinge...😁