Košarka

Gazzetta: Gasol najboljši v Evropi

Rim, 02. 01. 2009 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novinarji, trenerji in igralci so za Gazzeto delo Sport izbirali najboljšega košarkarja minule sezone. Lovorika je pripadla Pauju Gasolu.

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Reuters

Center španske košarkarske reprezentance in NBA moštva Los Angeles Lakers Pau Gasol je po poročanju italijanske Gazzette dello Sport najboljši evropski košarkar minulega leta. Vodilni italijanski športni časnik je že 30. izbral najboljše košarkarje, med ocenjevalci pa so bili trenerji, košarkarji in novinarji.

Drugo mesto je pripadlo Gasolovemu reprezentančnemu kolegu Rudyju Fernandezu (Portland Trail Blazers), tretje mesto pa je zasedel turški košarkar Hidayet Turkoglu (Orlando Magic). Za najboljšo košarkarico minule tekmovalne sezone so izbrali Belgijko Ann Wauters (San Antonio Silver Stars), ki je lovoriko prejela že petič.

Lani se je lovorike v moški konkurenci veselil Tony Parker (San Antonio Spurs), prej pa je pet let zapored slavil Nemec Dirk Nowitzki.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vodja
02. 01. 2009 09.47
Zlahka bi lahko slavil Turkoglu.