Košarka

Cedevita Olimpija se ne ustavlja: 'Ostali smo skupaj in se z borbo vrnili v igro'

Solun, 24. 10. 2024 13.34 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so prejšnjo porazno sezono v Evropskem pokalu resnično pustili za seboj. Lani so na 18 obračunih zmagali zgolj enkrat, po prvih petih obračunih nove sezone pa imajo ljubljanski zmaji na svojem računu že štiri zmage. V sredo so v Solunu dosegli pomembno zmago, ko so s 82:75 ugnali grški Aris.

Tekmo je ob odsotnosti glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića znova vodil njegov prvi pomočnik Đorđe Adžić, ki je pohvalil moštvo za prilagodljivost in kolektivno igro: "Vložili smo veliko truda, delali veliko rotacij, na katere je klop dobro odreagirala. S spremembo naše peterke smo se želeli prilagoditi njihovi igri, kar je bilo zelo težko. Ob polčasu je bil čas, da se prilagodimo njihovi taktiki. Odzvali smo se kot ekipa in mislim, da smo zasluženo zmagali. Zmago posvečamo glavnemu trenerju Zvezdanu Mitroviću, za katerega upam, da se bo kmalu vrnil na klop."

Tekma se je začela napeto, saj je Aris hitro povedel, a je Cedevita Olimpija hitro našla odgovor, predvsem v drugem polčasu, ko so ljubljanski košarkarji z izjemno obrambo vzpostavili nadzor nad tekmo. Kapetan Jaka Blažič je po zmagi poudaril pomembnost borbene igre v obrambi: "V drugem polčasu smo pokazali dober karakter, predvsem v obrambi, nato pa je steklo tudi v napadu. Zelo lepa zmaga v gosteh, ki smo si je res želeli."

Aris – Cedevita Olimpija
Aris – Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

 

Cedevita Olimpija je po zaostanku v prvem polčasu našla način, da se vrne v igro, kar je bil ključ do uspeha. Eden od junakov tekme, DJ Stewart, je izpostavil ekipni duh, ki je moštvo držal skupaj: "Vedeli smo, da je pred nami težka preizkušnja. Tekmec je hitro povedel, a smo sprejeli udarec kot ekipa, ostali skupaj in se z borbo vrnili v igro."

Zmaji so se z zmago dodatno oddaljili od neposrednih tekmecev v boju za končnico. V skupini B trenutno zasedajo tretje mesto, več zmag pa je za zdaj v celotnem tekmovanju dosegla le Valencia, ki po petih krogih še ne pozna poraza. Olimpijo zdaj čakata dva težka izziva doma. V nedeljo v Stožice prihaja Budućnost, v naslednjem krogu Evropskega pokala pa se bo Cedevita Olimpija doma soočila s Hapoelom iz Jeruzalema.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.