Kolesarstvo

Roglič z novim pomočnikom

Ljubljana, 11. 09. 2024 17.21 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekipa slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča, Red Bull-BORA-hansgrohe, ima novega kolesarja. Od leta 2025 bo za nemško ekipo vozil 24-letni Španec Oier Lazkano, klub povzema Sportal.

Primož Roglič je že četrtič osvojil Dirko po Španiji.
Primož Roglič je že četrtič osvojil Dirko po Španiji. FOTO: AP

Oier Lazkano velja za vsestranskega kolesarja, nazadnje pa je Bask vozil za Movistar. Leta 2023 je prodrl na sceno z nizom odličnih nastopov na spomladanskih klasikah, vključno z drugim mestom na Dwars door Vlaanderen.

Sledila je zmaga pred Juanom Ayusom na cestni dirki španskega državnega prvenstva, medtem ko je zmagal tudi na Boucles de la Mayenne in na četrti gorski etapi na dirki po Burgosu.

Letos je niz nadaljeval s samostojno zmago na celodnevnem pobegu na klasiki Jaen Paraiso Interior, stopničkami na Kuurne-Bruselj-Kuurne in skupno uvrstitvijo med najboljših deset na Kriteriju po Dofineji. To poletje je bil eden najaktivnejših kolesarjev na dirki po Franciji, saj je sodeloval v šestih pobegih, medtem ko je Enricu Masu nedavno pomagal do stopničk na Vuelti.

Glede na državljanstvo Roglič lahko računa tudi na Lazkanovo pomoč na Vuelti 2025.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.