Kolesarstvo

Eržen med mladinci srebrn v dirki na izpadanje

Coimbra, 13. 07. 2023 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
2

Mladi slovenski kolesar Žak Eržen je na evropskem prvenstvu na velodromu osvojil srebrno kolajno v dirki na izpadanje za mladince. Sedemnajstletni Eržen je tako dodal novo medaljo v svojo zbirko, potem ko je lani postal mladinski svetovni prvak v tej disciplini.

Žak Eržen
Žak Eržen FOTO: Kolesarska zveza Slovenije

Žak Eržen, ki bo oktobra dopolnil 18 let, je dopoldan brez težav prestal kvalifikacije in se uvrstil v večerni del tekmovanja, v katerem na vsaka dva kroga izpade en tekmovalec. Mladi slovenski kolesar, sicer član ekipe Adria Mobil, je dobro nadziral tekmece in bil ves čas v ospredju. Brez težav je prišel vse do zadnjega dvoboja z Italijanom Davidejem Stello. Ta je Eržena prehitel iz zavetrja na ciljni črti.

Eržen je kljub temu dokazal, da je eden najbolj vsestranskih kolesarjev v Evropi in na svetu, ter dosegel nov uspeh za slovensko kolesarstvo na velodromu oziroma dirkališču.

V naslednjih dneh reprezentantke in reprezentante čakajo nove tekme. Poleg Eržena so na prvenstvu še Nika Bobnar v kategoriji mlajših članic do 23 let, Neža Zupanič v kategoriji mladink in Nejc Peterlin v kategoriji mladincev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
14. 07. 2023 21.31
Lepo pa še naprej tako
ReAnDa
13. 07. 2023 20.37
+1