Šport

Klepačeva na OP Avstralije?

Melbourne, 12. 01. 2007 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andreja Klepač se je uvrstila v zadnji krog kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Koprčanka Andreja Klepač na jakostni lestvici WTA trenutno zaseda 212. mesto
Koprčanka Andreja Klepač na jakostni lestvici WTA trenutno zaseda 212. mesto FOTO: POP TV

Druga najboljša slovenska teniška igralka, 21-letna Andreja Klepač (212. mesto na lestvici WTA), se je uvrstila v zadnji krog kvalifikacij za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, ki se bo začelo naslednji teden.

Koprčanka, ki je prvič v karieri v članski konkurenci nastopila na turnirju za veliki slam, je v prvem krogu premagala Avstralko Alenko Hubacek (800.) s 6:1 in 6:4, v drugem pa je bila boljša od Nemke Grete Arn (224.) s 7:5 in 6:1.

S to zmago je Klepačeva prišla do 25 točk za svetovno lestvico, v soboto dopoldan po srednjeevropskem času pa se bo proti pet let starejši Nemki Vanessi Henke (184.) borila za uvrstitev na glavni turnir, kjer nastopa 128 najboljših igralk na svetu.

Šarapova in Federer prva nosilca

Sicer pa so prireditelji OP Avstralije v četrtek že objavili nosilce turnirja. V ženskem delu tekmovanja bo številko 1 nosila Rusinja Marija Šarapova, ki si je status prve nosilke zagotovila z odpovedjo sicer prve igralke sveta, Belgijke Justine Henin-Hardenne.

Katarina Srebotnik je 21. nosilka OP Avstralije
Katarina Srebotnik je 21. nosilka OP Avstralije FOTO: Reuters

Med nosilkami bo tudi najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik (21.). Pri moških bo pričakovano prvi nosilec najboljši teniški igralec zadnjih let, Švicar Roger Federer.

Federer, branilec naslova, bo v Avstraliji ciljal na deseti naslov na grand slam turnirjih. Švicar je na vrhu teniške lestvice že od februarja leta 2004, na drugi strani pa je Šarapova vrh teniške lestvice zasedla le enkrat, in sicer po zmagi na lanskem OP ZDA.

"Ne čutim posebnega pritiska zaradi tega, ker sem prva nosilka. Ni pomembno, katero številko imaš ob svojem imenu, pomembno je le to, da na igrišču daš vse od sebe," je dejala Šarapova. Branilka naslova, Francozinja Amelie Mauresmo, bo druga nosilka.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.