Šport

Kavaš ostaja doma

Ljubljana, 14. 01. 2008 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Slovenska rokometna reprezentanca bo jutri zjutraj iz Gradca odpotovala na evropsko rokometno prvenstvo na Norveško.

Boštjan Kavaš (levo) ne potuje na Norveško in se bo v prihodnjih dneh priključil matičnemu Gorenju.
Boštjan Kavaš (levo) ne potuje na Norveško in se bo v prihodnjih dneh priključil matičnemu Gorenju. FOTO: Reuters

Selektor Miro Požun je izbral ekipo, ki bo jutri zjutraj odpotovala na sever Evrope, med izbranci pa ne bo Boštjana Kavaša (Gorenje Velenje), doma iz Razkrižja v Prekmurju. Selektor je tako poskrbel za manjši škandal, saj je bil prav omenjeni rokometaš eden tistih, ki so najbolj korektno in suvereno opravili svoje delo med pripravami. Igral je tako v obrambi kot tudi v napadu, poleg tega pa je bil eden tistih, ki so si v prvi vrsti zaslužili pot v deželo, ki gosti prvenstvo Stare celine.

Ob sila povprečni igri nekaterih zunanjih rokometašev, bi morebiti lahko selektor iz izbrane vrste izločil Romana Pungartnika, ki vsaj zaenkrat ni prikazal igre, primerljive s tistim, kar dosega pri nemškem Vfl Gummersbachu.

"Kavaš ostaja doma. Če pa ga bomo potrebovali, še vedno lahko nastopi v drugem delu tekmovanja. Presodila je njegova igra v obrambi, zato sem ga zaenkrat pustil doma. Kavaš bo tako v prihodnjih dneh treniral v matičnem Gorenju, še vedno pa ga utegnem poklicati," je za 24ur.com dejal selektor Miro Požun.

Ščurek odpadel že prej

Luka Ščurek (levo) je reprezentančne priprave sklenil po tekmah s Slovaki.
Luka Ščurek (levo) je reprezentančne priprave sklenil po tekmah s Slovaki. FOTO: Damjan Žibert

Luka Ščurek je bil izven reprezentančnega pogona že ves konec tedna, saj se je selektor odločil, da na Norveško vzame Sevničana Matjaža Mlakarja (Gorenje Velenje) in Celjana Gorana Kozomaro (Aalborg).

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POVEMRESNICO
14. 01. 2008 17.00
Požun nima pojma.Vsaka čast Kavašu!!!!!!!!Požun pravi,da ga še vedno lahko pokliče za boje v drugem krogu.Kdo pa sploh pravi da bomo igrali tam?Se strinjam sončnica27,da bi moral Kavaš dobiti prej mesto v reprezentanci.Natek in Pungi trenutno se trenutno ne moreta primerjati z njim,čeprav gre za nekaj časa nazaj tudi njima vsa čast.Kot PREKMURCA pa mi je žal da Boštjan ne bo SMEL pomagati reprezentanci.Upam da v primeru neuspeha ne bo Požun sebs spet posul z pepelom kot že veliko krat doslej.Pa vseeno želim reprezentanci čim več uspeha na EP.
keisha86
14. 01. 2008 16.13
Boštjana Kavaša (Gorenje Velenje), doma iz Razkrižja v Prekmurju lol samo za informacijo on ni iz Razkrižja.. ampak iz ODRANEC :)
yagoda
14. 01. 2008 15.57
se popolnoma strinjam z napolitano25. kavaš se ne more primerjat z natkom in pungijem.
napolitano25@gmail.com
14. 01. 2008 15.43
Kaj ste zdj vsi užaljeni, prijatelji od Kavaša. Očitno ma velik vpliv na tale članek vremenarka Javšnikova, ki je tako užaljena, da je dala napisati članek, kot da je to ne vem, kakšen škandal, ker mora njen Boštjan ostati doma. Pa dejte no...dejstvo je, da je povsem logično, da sta prednost pred njim dobila Natek in Pungi. Pa naj se popovci jočejo kakor vedo in znajo.
soncnica27@gmail.com
14. 01. 2008 15.07
Pa kaj temu Požunu ni jasno??!! Doma je pustil igralca, ki je na pripravah in pripravljalnih tekmah pokazal praktično največ!! Pa kaj, če je konkurenca na desni strani velika, samo Kavaš je definitivno pokazal več kot Pungartnik in Natek, ki je bil poškodovan. In kaj bo npr. na Norveškem počel Backovič?! Šel na izlet?! Nikoli mi ni bilo vse jasno okrog te reprezentance, ampak zdaj mi je še manj! Pa srečno fantje vseeno, ti Boštjan pa še naprej pridno in zavzeto treniraj in upam, da se boš izkazal tudi v nadaljevanju lige prvakov!