Šport

Katanec najbližje Makedoniji

Ljubljana, 07. 12. 2007 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji slovenski in makedonski selektor Srečko Katanec se bo do 20. decembra izjasnil, kje bo nadaljeval svojo trenersko kariero.

Potem, ko se je Srečko Katanec nedavno odločil, da svoje kariere vendarle ne bo nadaljeval na klopi reprezentance Slovenije, je svojim najbližjim zaupnikom v petek zjutraj potrdil, da se bo o nadaljevanju svoje trenerske kariere odločil najkasneje do 20. decembra letos.

Previdni Katanec je bil prejšnji teden na zadnjih razgovorih tudi pri predsedniku makedonske nogometne zveze Haralempiju Hadži-Risteskem, ki je ljubljanskemu strokovnjaku že prej ponudil novo dvoletno pogodbo. Srečko Katanec naj bi po tem dogovoru Makedonijo tako spet popeljal v kvalifikacije, tokrat za SP leta 2010 v Južni Afriki, ki se bodo začele septembra 2008, točneje po koncu EP prihodnje leto v Avstriji in Švici.

Srečko Katanec se je zaenkrat izognil selektorski klopi Slovenije, najbližje pa je vrnitvi v Makedonijo.
Srečko Katanec se je zaenkrat izognil selektorski klopi Slovenije, najbližje pa je vrnitvi v Makedonijo. FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik makedonske zveze Hadži-Risteski je tako Katancu nazadnje ponudil nekoliko „dvignjeno“ pogodbo, ki naj bi Srečku letno prinesla približno 150.000 evrov, plus plačane potne stroške na relaciji Ljubljana - Skopje, bonuse, premije in posebne nagrade.

Srečko Katanec se je očitno v tem trenutku zelo oddaljil od sicer bolj donosnih ponudb albanskih in bolgarskih nogometnih šefov, saj mu sodelovanje z makedonsko nogometno reprezentanco vendarle „prinaša“ življenje v Sloveniji. Le to pa bo pri njegovi dokončni odločitvi verjetno odigralo najpomembnejšo vlogo.

Tako je najbolj verjetno, da bo Katanec, ki ga sicer najbolj vleče v nogometno Italijo, trenersko-selektorsko kariero nadaljeval ali točneje podaljšal kar v Makedoniji.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
08. 12. 2007 14.16
Katanec je Jankovića ponižal, slednji je obljubljal tega genija za trenerja, on pa noče, s tem so se pa vse Jankovićeve obljube izkazale za prazne, kot vedno. Držijo le obljube naših vrlih fantov, ki vodijo sedanjo državo, kar rečekjo, to drži, program se izvaja, vs egre na bolje in sploh smo veseli, polni elana. Tudi manjakranjc se bos trinjala s tem. Tako dobro, kot zdaj, nam ne bo nikoli več, seevda je pottrebno tudi malce potrpeti, za boljši jutri!!!polnoma
nask
08. 12. 2007 08.26
Sedaj, ko so naši vidl, da tudi Zahovič ni naredu prav nič, saj je dotal nesposoben tudi kot fusbaler, sedaj pa g. Katanec rešite slovensko reprezentanco, taisti ljudje so se takrat delali norca iz vas, Zahovič je pljuval po vas, ti veljaki pa vam niso držali podpore, sedaj pa premislite, vi držite niti v rokah, saj ni sposobnega bilo in ga tudi nebo, in še to, zahtevajte naj vam pustijo proste roke in take podobne Zahoviču naženite ven. Kakor koli se boste odločili, vso srečo
johndoe35
08. 12. 2007 00.28
ja jankovič je rekel da bo pripeljal katanca in nov stadion...ampak ti bolani ljudje govorijo tisto kar drhal želi slišati
DarthRevan
07. 12. 2007 20.52
Ma, do leta 2008 in novega štadiona je še nekaj cajta...
manjakranjc@hotmail.com
07. 12. 2007 20.50
Drži kot je rekla clemenita555, tonček oglej si soočenja županov in se prepričaj.
Tonček Balonček
07. 12. 2007 20.43
Janković tega ni obljubil, sploh se pa ne delajte norca iz bolnih ljudi.... Katanec bo kupil mesečno karto Ljubljana-Skopje in hodil tja na šiht, najbolj pametno! Pa še papriko in paradižnik bo lahko kupil sproti, na poti domov! Baje da je postavil ultimat: Dokler ne bo Zahovič predsednik NZS, se nima kaj pogovarjati o selektorskem stolčku!
lucasa
07. 12. 2007 18.29
..... clementia555 pa bo pred stadionom prodajala kokice in svizcu pomagala zavijati čokolado....
clementia555@yahoo.com
07. 12. 2007 17.34
A ni najboljsi slovenski menadzer vseh casov in sedanji ljubljanski zupan OBLJUBIL, da bo leta 2008 skupaj z Katancem brcnil prvo zogo na novo zgrajenem stadionu v Ljubljani in da bo Katanec sedel na klopi slovenske reprezentance? Ocitno se ena obljuba, ki je sla v nic. :-)
Tonček Balonček
07. 12. 2007 17.31
On stanuje pod Šmarno goro, v Skopje dnevno letita dve letali in ima do delovnega mesta dobri dve uri. Le zakaj bi šel v Bolgarijo ali na Slovaško, v Sloveniji je pa itak brez zveze, da dela s temi debili! Kt klubski trebr bi moral biti kjerkoli tudi med tednom, stalno pač, kot selektreor pa velčeš plačo in delaš kampanjsko, bistveno manj kot v klubu. No, kaj zdaj pšočne Matjaž Kek, "nego da si praska muda"?! Moge razmišjla o pozitivnem pristopu in enem maksimalnem angažiranju?
C.Ronaldo9
07. 12. 2007 17.05
KATANEC reši angleže!!!!!!!!!!!!!!!!!anglija bi s srečkom delala šale:):):)
Johny B ?ati?
07. 12. 2007 16.31
katanec makedonc
johndoe35
07. 12. 2007 14.28
Čisto pravilna odloičitev. Tudi jaz bi se na njegovem mestu tako odločil. Slovenci ga več niso hoteli in če bi sedaj pristopil k sloveniji bi si samo uničil dobro ime.ker ni igralcev ki bi lahko kaj več. Makedonci pa kako igrajo in skupina v kateri so imajo celo priložnost priti na svetovno prvenstvo in potem bo itak Še večji car in mu bodo odprte še večje možnosti ..vodenje kakšne sanjske reprezentance.