Šport

Kahnu rekord v bundesligi

München, 16. 04. 2007 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vratar nemškega Bayerna je vknjižil 292. zmago in se prebil pred dosedanjega vodilnega po številu zmag.

Oliver Kahn je dosegel nov rekord v bundesligi
Oliver Kahn je dosegel nov rekord v bundesligi FOTO: Reuters

Vratar nemškega Bayerna iz Münchna Oliver Kahn je dosegel nov rekord v bundesligi, potem ko je njegova ekipa z 2:1 premagala Bayer Leverkusen. Sedemintridesetletni Kahn je v 528 tekmah, kolikor jih je odigral v nemškem prvoligaškem tekmovanju, vknjižil že 292. zmago in se s tem prebil pred dosedanjega vodilnega po številu zmag v bundesligi. Nekdanji član ekipe Hamburger SV Manfred Kaltz je v 581 tekmah zbral 291 zmag.

Za omenjenima sta še nekdanji zvezdnik Bayerna Lothar Matthaeus in vratar bavarskega velikana Sepp Maier, ki sta zbrala po 249 zmag. Matthaeusu je to uspelo v 464 tekmah, Maierju pa v 473. Kahn je sicer tokrat odigral že 400. bundesligaško tekmo za Bayern.

Nemški prvaki bodo te dni podaljšali pogodbo z reprezentantom Andreasom Goerlitzem, ki bi naj v Bayernu ostal dve ali tri leta. Petindvajsetletnemu branilcu se sicer konec sezone izteče triletna pogodba. "Andreas Goerlitz je predan nogometu. Zelo je napredoval in kljub težki poškodbi, po kateri bi marsikdo že obupal, se mu je uspelo vrniti. Podaljšanje pogodbe si je več kot zaslužil," je ob tem dejal trener Bavarcev Ottmar Hitzfeld.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.