Šport

Hunter zmagovalec 11. etape

Montpellier, 19. 07. 2007 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

11. etapo Toura, na kateri so morali kolesarji zaradi gorečega avta na obvoz, je dobil Južnoafričan Hunter.

Zmagovalec 11. etape 94. dirke po Franciji je Robert Hunter
Zmagovalec 11. etape 94. dirke po Franciji je Robert Hunter FOTO: Reuters
Enajsto etapo na kolesarski dirki po Franciji od Marseilleja do Montpellierja je dobil Južnoafričan Robert Hunter pred Švicarjem Fabianom Cancellaro in Brazilcem Murilom Antoniobiljem Fischerjem. Rumeno majico vodilnega je zadržal Danec Michael Rasmussen.

Čeprav je bila 182,5 kilometrov dolga etapa kolesarske dirke po Franciji od Marseilla do Montpellierja ravninska, je postregla z razburljivimi dogodki. Glavnina se je namreč predvsem zaradi vetra razbila na več delov, zmagovalca pa je odločal sprint večje skupine, v katerem je bil najboljši kolesar Barloworlda Južnoafričan Robert Hunter pred Švicarjem Fabianom Cancellaro in Brazilcem Murilom Antoniobilom Fischerjem.

Med tistimi, ki so nepričakovano zaostali, je bil poleg enega izmed favoritov Francoza Christopha Moreauja tudi edini slovenski predstavnik Tadej Valjavec (Lampre-Fondital). Besničan si je nabral dodatne tri minute in 20 sekund zaostanka, tako da je v skupnem seštevku nazadoval na 25. mesto, za vodilnim Dancem Michaelom Rasmussenom pred gorskimi etapami v Pirenejih zaostaja že deset minut in 58 sekund.

Kolesarji zaradi ognja na obvoz

Goreč Reutersov avto
Goreč Reutersov avto FOTO: Reuters

Zaradi prometne nesreče novinarske ekipe, so morali spremeniti traso današnje etape kolesarske dirke po Franciji. Avto tiskovne agencije Reuters, v katerem sta se peljala fotografa, je namreč zagorel.

Zgodilo se je okoli dvajset minut, preden bi morali mimo pripeljati prvi kolesarji, organizatorji pa so tekmovalce v naglici usmerili na kilometer dolg obvoz.

Eden od fotografov je povedal, da ni nihče poškodovan, zato pa je njuna oprema popolnoma uničena.

ZDF in ARD prekinila prenose Toura

Tekmovalci so v 11. etapi Toura obiskali Marseille
Tekmovalci so v 11. etapi Toura obiskali Marseille FOTO: Reuters

Nemški televizijski postaji ZDF in ARD pa sta prekinili prenose dogajanja na Touru. Razlog je ogorčenost po objavi novice, da je bil nemški kolesar Patrik Sinkewitz pozitiven na dopinškem testu. "S Toura se ne bomo javljali, dokler primera Sinkewitz ne bodo razrešili. To je naše opozorilo kolesarstvu in drugim športom," je dejal glavni producent pri ZDF Nikolaus Brender.

Kljub temu pa Nemci še vedno lahko spremljajo dirko, prenaša jo SAT 1.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.